Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Rivaalid

Raamatus "Rivaalid" (see on mul kahjuks kadunud, nii et autorit ei mäleta) on tore koht, kus konkureerivate telejaamade sekretärid peavad raamatukogus ümber kirjutama konkurendi rahva-arutelule välja pandud litsentsitaotluse. Kuna on kirjutusmasinate ajastu ning litsentsidokument pikk, on naised nutikad. Juba varem on nad tagunud omaenda tööandja litsentsitaotluse läbi mitme kopeeri ning võtnud ühe väljatrüki kaasa. Raamatukogus kohtudes vahetatakse konkureeriva jaama sekretäriga lihtsalt pakke ning kasutatakse ümbertrükkimiseks plaanitud aeg shoppamiseks.

See tuleb mulle alati meelde, kui Eesti rivaalid - sõltumata tegevusvaldkonnast - üritavad mõttetutes kohtades vinget konfidentsiaalsust hoida ja konspireeruda. Sest lõppkokkuvõttes leidub ikka kuskil mõni sekretär või muu, kel on kasulik  nö "koopiaid vahetada". Et pääseda mõnest asjatust pingutusest ja muretult shoppama minna.

Eile näiteks ei lubanud üks mu tööandja konkurent teiste sama valdkonna firmade esindajaid oma avalikule pressikonverentsile. Mis siis ikka - tuli kontoris natuke tegutseda ja info oli olemas.

Nii et mina olen ammu aru saanud - ei ole mõtet väikestes, eriti veel niikuinii avalikustatavates asjades luuremängu ja positsioonisõda pidada. Hoia seda, mis tõesti oluline, kuid ära raiska aega ja energiat mõttetutes kohtades.

Kommentaarid (2) -

  • Peeter Marvet

    10.02.2006 09:34:02 | Vasta

    noh, sa pole ainus keda luurekale kaasa ei võetud Smile ma sain vist kunagi hakkama sellega, et avaldasin nende PR-agentuurist tulnud erikuradijabura tõlke koos kommentaaridega (olles eelnevalt julgenud ka maaletoojalt küsida linna peal suurelt reklaamitavat telefoni testiks) ning olen nüüd hullem kui konkurent...

    kusjuures mulle tundus kohe, et pidanuks enne pressika-info Henrikuga koos Vikeris ettelobisemist konkurendilt üle checkama, sest asi tundus ühepoolse mullina... mis ta ka oli.

    arvake nüüd igaüks ise: kas Marvet on tige kui herilane, et Kaja inff talle varem teada ei saanud, või siiski mitte?

    aga, sellise jama vastu on ka teil endal rohtu. näiteks võiks tehnoloogia-tsunftile sellist inffi oma arengute kohta varem jagada. päris NDAd ma teiega ei sõlmiks seepärast, aga kui on soov vältida järgmise päeva uudist "... tuleb turule ....ga" siis võib ju lihtsalt kokku leppida, et see inff on teadmiseks.

  • tibutriin

    10.02.2006 13:46:19 | Vasta

    Nii et mina olen ammu aru saanud - ei ole mõtet väikestes, eriti veel niikuinii avalikustatavates asjades luuremängu ja positsioonisõda pidada. Hoia seda, mis tõesti oluline, kuid ära raiska aega ja energiat mõttetutes kohtades.

    - väga õige jutt!!! aga paraku tunduvad seda mõistvat vaid tõeliselt enesekindlad & edukad isikud/organisatsioonid, mis on omamoodi paradoksaalne: need, kellel midagi varjata ei ole (kelle info kellelegi korda ei lähe nagunii Smile), varjavad seda elu eest, ja need, kellel on olulist infot, lubavad endale rahulikult avameelsust ning on sellest lähtuvalt veel edukamad & enesekindlamad Smile

Lisa kommentaar

Loading