Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Romeo ja Julia

Ode sünnipäeva lõpuüritusena käisime neljakesi - mina, kati, Jüri ja Ode - vaatamas Nuku- ja Noorsooteatri muusikali "Romeo ja Julia". Kuhu piletite saamiseks olin olnud sunnitud lausa tutvusi kasutama - ajal, mil mina ärkasin, olid kõigi etenduste ja lisaetenduste vabamüüki läinud piletid juba lootusetult läbi.

Kõrvalolev pilt on Nuku- ja Noorsooteatri foto (fotograaf Priit Grepp). Lisatud on ta siia lihtsalt sellepärast, et see on nii nunnu - kui ma veel teismeline oleks, siis just sellised pildid ja emotsioonid  mu südame põksuma paneksid..

Positiivse poole pealt: Teatri hiljuti katusega kaetud sisehoov oli mõnus, ei hakanud isegi külm etenduse ajal. Ning etendus ise oli uudse nurga alt ja meeleolukas.

Negatiivset: Minu jaoks ehk isegi liiga uudse nurga alt. Võibolla esitan noortetükile liiga kõrgeid nõudmisi, aga minu meelest pidevad kahemõttelised vihjed ja lausa otseütlemised, mis saalis naeru ja elevuse tagavad, on siiski ... ma ei teagi, kuidas seda sõnastada. Võibolla kui tegijate poolt kergema vastupanu peale minekut. Või odava populaarsuse taotlemist.

Ah, mis ma virisen. Kokkuvõttes oli ju tore, isegi hingeliigutav. Ode ütles, et tal tuli Romeo ehk Kristjan Kasearu peale "kerge armumise tunne" ning etenduse lõppedes võttis ta oma kavalehele ka tema autogrammi.

Kommentaarid (8) -

  • kitty

    25.09.2006 12:08:34 | Vasta

    kristjan, mitte indrek.

  • Kaja

    25.09.2006 12:11:00 | Vasta

    Jaa, muidugi Smile Parandasin ära Smile

  • ieska

    25.09.2006 13:35:18 | Vasta

    Ma ju kohe ütlesin, et teismelised mammud langevad nagu loogu Smile Oleks ise, langenuks ka.

  • busse

    25.09.2006 15:09:24 | Vasta

    ma kah kommenteerisin seda oma blogis, esmapilgul virisesin, sest öhtul peale üritust hakkasid möned asjad tösiselt häirima. nüüdseks vöin öelda. et ok asi oli. eks igal üritusel omad apsud.

  • Margo

    25.09.2006 15:49:11 | Vasta

    Mind häirisid tollel hetkel vaid need naljad, mis on noor(ema)te seas ringlenud juba aastaid. Miskipärast oli neid ikka ja jälle teksti sisse põimitud ("Who are you?" "I'm sorry" näiteks) ning neid neid kuuldes tuli küll kerge piinlikkustunne. Kas tõesti ei suudeta enam midagi vaimukat ise luua ja "laenatakse" seetõttu ammukuuldud vaimukusi?

    Aga üldiselt... positiivne kogemus.

  • Jüri Kaljundi

    26.09.2006 08:41:15 | Vasta

    Loodetavasti on foto kasutamise luba ka Noorsooteatrilt ja autorilt võetud, aga ka sel juhul oleks ilus autori äramärkimine. Muidu väga hea foto.

  • Kaja

    26.09.2006 08:52:25 | Vasta

    Ei ole ma teatrilt luba küsinud ja autorit kahjuks kah ei tea, nende kodukalt seda ei leidnud. Eks ma olen mõelnud küll, kuidas siin võõraste fotode kasutamisega lugu on - olen paaril korral ka varem pannud üles võõraid pilte (näiteks Volveri plakati). Või kasutanud neid oma arvuti taustapiltidena või eriliste lemmikute puhul välja printinud ja seinale pannud... Aga vähemalt praegu kirjutan siis Nuku-ja Noorsooteatrisse ja küsin, kas võib pilti siin sellisel moel kasutada Smile

  • Kaja

    26.09.2006 15:29:50 | Vasta

    Pildiküsimuse lahendamiseks lisan siia enda ja Nukuteatri kirjavahetuse ning kommentaari, et tegin tekstis vajalikud täiendused.
    ___
    Tere!
    Suur tänu, et foto kasutamiseks korrektselt luba küsite! Sest tihtipeale ju seda ei tehta.
    Lubame ikka fotot heal eesmärgil kasutada. Alla vaid palume panna märke Eesti Nuku- ja Noorsooteatri foto. Fotograaf Priit Grepp.

    -----Original Message-----

    > Tere!
    > Kirjutan esmapilgul võib-olla naljaka probleemiga. Kopeerisin nimelt ühe "Romeo ja Julia" pildi Noorsootetari kodulehelt ka oma isiklikku ajaveebi.Kuna see internetinurgake on aga aja jooksul ka teiste poolt loetavaks kohaks saanud, tekkis ühel lugejal ilmselt õigustatud küsimus, kas selline pildi kasutamine
    on lubatud. Tekstis olen küll viidanud, et pilt on võetud Noorsooteatri kodulehelt, aga luba selle kasutamiseks pole ma muidugi küsinud.
    >
    > Nüüd siis küsin vähemalt tagantjärele: kuidas suhtub Nuku- ja
    Noorsooteater pildi kasutamisse sellisel kujul?
    >
    > http://kaja.ekstreem.ee/?ID=1543&s=com
    >
    > Loomulikult olen valmis pildi vajadusel maha võtma. Ja vabandused juba ette, kui olen autoriõigusi, head tava vm rikkunud.


Lisa kommentaar

Loading