Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Ruudi on vahva poiss, just nagu Martin

Karini õhutusel käisime laupäeval vaatamas uut Eesti lastefilmi Ruudi. Soovitan, ehkki traditsiooniliselt Eesti lastefilmile omaselt räägib ta suurtele rohkem kui väikestele. Väiksematele kipub esimene ots igav olema, ent kui juba actioniks läheb ja röövlid mängu tulevad, on ka väikesed haaratud.

Mina kui väikeste maakohtade eluolule lähedal seisev isik naersin kõige rohkem olustikudetaile ja tüüpe. Nii tabavalt suudab lavastaja Katrin Laur eestlasi näidata vist just seetõttu, et ta ise on siit kaua ära olnud. Ooh, ma olin naerust kõveras: bussist väljuvatele välismaalastele päevast päeva oma ainsat lugu, "Una paloma blancat" põrutav rahvapilliorkester, vananev külakaunitar missivõistlustel pisarat poetamas ja tema tragi tütar kah missivaimustusse kasvamas... Ja nukra alatooniga hetked Ruudiga, kes oma savist viikingid lömmi lööb, otsustades, et mäng on nüüd läbi, sest oodatud isa kuskilt ei paista.

Karini õhutusel toimus aga kinnominek seetõttu, et Ruudi näeb välja täpselt samasugune kui Karini 6-aastane poeg Martin. Või vastupidi, Martin näeb välja nagu Ruudi. Ja mitte ainult pildil postri peal, vaid ka liikumises, miimikas, zhestides - totaalne sarnasus. Täiesti hämmastav.  Kui kinosaalist väljusime, hakkasid inimesed Martinit vaadates üksteisele küünarnukiga ribidesse müksama - eks ikka arvates, et nägid nüüd Ruudi osatäitjat päriselus. Siis pani Karin Martinile mütsi pähe ja silmakargavaim sarnasus veidi väljakasvanud linalakkade juuste näol jäi sinna alla, nii et päris autogrammiküsimiseni ei läinud.

 

 

 

Kommentaarid (2) -

  • Tanel

    06.03.2006 21:50:53 | Vasta

    Suurt heameelt valmistas see kirjatükk mulle iseeneses. Meie võistkonna üks liige ja minu väga hea sõber kannab nime Martin Ruudi Smile

  • Kaja

    06.03.2006 22:14:01 | Vasta

    Smile)
    Minu naljakaim seik nimedega on, kui kord telefonitsi kellelegi oma töökaaslaste kontakte andsin. "Aigar Käis ja Lauri Läheb", loetlesin ma. Teine pool küsis segaduses: "Kuhu?" Ja mina olin ikka väga kaua segaduses, et milles nüüd asi ja miks ta niimoodi küsib. Pärast muidugi naersin nagu hull Smile

Lisa kommentaar

Loading