Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Seiklussport Poolas: Eestlased teel Poola meistriks

24.-30. septembertoimub Poolas 80-tunnine kestvusspordivõistlus Adventure Racing Poland Championship 2007, kus osaleb ka kaks tiimi Eestist: Vaude ja Mountain Loghome. Nagu võistluse nimest näha, on tegu ka Poola meistrivõistlusega. Minu roll on kajastada (ise Eestis olles) huvilistele võistluse käiku, mida vahendatakse mulle rajalt telefonitsi.

Esimene suur uudis on see, et kui Mountain Loghome ja Vaude olid kohale jõudnud, olid kõik võistlejad kohal. Ei, eestlased ei jäänud tulekuga liiga viimasele hetkele: teisi võistlejaid põhirajal lihtsalt ei olegi!

Sest Poola tipptiimid ja Poola suurim võistlusekorraldaja on omavahel kuuldavasti tülis ning seetõttu on Poola tiimid otsustanud seda võistlust boikoteerida.

Seega - kui mõlemad Eesti tiimid lõpuni vastu peavad, saab üks neist Poola meistriks ja teine saavutab auväärse teise koha :)

Mountain Loghome viskab nalja, et selle võistluse näol on neil nüüd siis erakordselt hästi korraldatud treeninglaager ning ka Vaude ei lase end morjendada võistkondade vähesusest, sest läheb tegema oma esimest nii pikka võistlust ja eesmärk on edukalt lõpetada, et siis juba kogemuse võrra rikkamana järgmistele võistlustele mõelda. Loodetavasti ei pahanda ka poola tiimid liiga palju eestlastest "streigimurdjate" peale, kel ju poolakate omavahelise arveteklaarimisega asja pole, kuid vaidlusalusel võistlusel osalemine (koos sellega kaasneva töölt puhkuse võtmise jms-ga) pikalt plaanis olnud.

Mis puudutab lühemat speed-rada, siis seal on võistlejaid hulgi. Ilmselt on küsimus siis selles, kas ja kellel on õigus välja anda Poola meistri tiitlit.

Nüüd aga siis ka telefonireportaazh Leivolt:

Oleme hommikusöögi lõpetanud ja räägime kelladest. Minnil uus vinge kell GPSiga, mille abil hakkame oma teekonda salvestama. Keskpäeval on infotund, kuhu lähevad võistkondade kaptenid - muidugi on nendeks Siiri ja Pilvi.

Käisime katsumas vett Solinski järves, kus homme hommikul kell 9:00 algab 1,5 km ujumisetapp. Vesi on ca 14 kraadi, hommikul ilmselt pisut vähem.

Kõrgus on siin 400m üle merepinna. Kõrgeim tipp, kuhu võistluse käigus tõusta, on ca 1400m, nii et tõusu 1000m.

Täiendatud õhtul kell 22:40, teine telefonikõne.

Päevasel kaptenite kogunemisel oli kohal oli suur hulk fotograafe, kes tegid nii kapteneist kui kõigist võistlejatest kümneid pilte. Kõik said tunda end kui superstaarid. Ka pidulikul õhtusöögil oli iga võistleja kohta kümmekond korraldajat.

 

Nüüd hakkame kumimadratseid täis pumpama. Sai käidud ka konkurentide juures luurel ja tuvastatud, et Vaudel on ujumiseks poolmadratsid ja jalalestad. Meil aga on pikad madratsid ja käelestad.

 

Plaan - nii miinimum- kui maksimumplaan - on kah täiesti olemas, aga seda rääkida ei tohi ;)

Taustinfoks alad ja järjestus:

  1. ujumine 1,5km - kaasas on näiteks täispuhutavad madratsid, et hoida kokku kehasoojust ja energiat.
  2. kajak/süst - 42km - Eesti tiimidel on kaasas oma süstad, sest kohapealsed osutusid juba piltide järgi otsustades ebasõidetavateks.
  3. ratas 71km - muidugi on kaasas ka oma rattad (pididki olema, see on osa kohustuslikust varustusest).
  4. köieülesanded ratta vahepeal - ka ronimisvarustus pidi endal kaasas olema, nii et enne sõitu käis üle-eestiline kokkulaenamisprojekt (nõutud oli üpris spetsiifilisi asju ja neid oli vaja kõigile tiimiliikmetele).
  5. trekking 68km
  6. vaheülesanne
  7. rulluisutamine - 22km - ikka oma uisud on kaasas.
  8. ratas 130km
  9. köieronimisülesanded ratta vahepeal
  10. rafting 2,5km.

Kommentaarid (5) -

  • Sõnajalg

    25.09.2007 17:31:09 | Vasta

    Siiri ja Viivi Sõnajalad?

  • Viivi

    25.09.2007 20:58:18 | Vasta

    just-just, Sõnajalad.
    Päris Viivi, või vähemalt teile tuttavam Viivi, on praegu kodus ja kirjutab seda kommentaari.

  • Kaja

    25.09.2007 21:30:46 | Vasta

    Siiski Siiri ja Pilvi, ja üldse mitte kumbki  Sõnajalg ;))))

  • Urmo Liblik SK XDREAM

    26.09.2007 19:41:12 | Vasta

    Kas see programm, mis kirjas võtab 80h aega. kahtlaselt lühike tundubSmile

  • Kaja

    26.09.2007 20:46:57 | Vasta

    Ehk on kontrollaeg varuga? Või on ajamahukad lisaülesanded?

Lisa kommentaar

Loading