Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Seiklussport Sloveenias: 30 kraadi kuumust ja äikesetorm

Team Vaude on Sloveeniasse Velenjes asuvasse võistluskeskusse kohale jõudnud. Täna algavad instruktaazhid, kaptenite kogunemised jm ettevalmistustegevused. Asjade pakkimine niikuinii.

Huvitavast varustusest on tiimil kaasas suur Coleman Canyon 8 telk, mille Kaja ja Leiovo tänavu kevadel ostsid ja mida sai proovitud ainult Roheliste Rattaretkel, kus eriti ekstreemseid tingimusi ei olnud. Nüüd saab siis telki (mis oma olemsuelt on muidugi pere-automatka-elamu) ka pikemat aega välitingimustes püstitatuna testida.

SMS-reportaazhid eilsest õhtupoolikust (mida ma kohe ei saanud üles panna, sest olin internetist eemal):

Kell 17:39: "Velenjes püstitame praegu telki ja hakkame süüa tegema. Päike paistab siin järve kohal, kus surfarid liiguvad, ja sooja on 30 kraadi. Kõik oma valged põhjamaa kered oleme paljaks koorinud."

Kell 23:00 "Laagris paigaldasime meie suure telgi külge täismõõdus Eesti lipu. Pärast käisime ratastega Velenje peal kruiisimas. Leidsime suusahüppetorni ja ronisime ratastega sinna kõrvale. Mägesid on siin palju ja iga tipus on mingi kirik või kindlus. Paistab, et omal ajal oli kombeks olla mäetipu omanik.

Nagu mägedele kohane, siis hetkel kallab nagu oavarrest ja lööb välku. Kogu meie varustus - ka rattad - mahtusid õnneks suurde telki. Magamiseks oli meil kaasa võetud kaks väiksemat telki, milest aga üks lobudik hakkas läbi sadama ning Leivo ja Sven kolisid varustuse telki magama. Leivol on naabriteks rattad ja Sven on muu varustusega teises toas. Tegelikult aga mahuksid siia ka Reigo ja Siiri vabalt ära. Aga igatahes me loodame, et selle suure telgiga nüüd nii ei lähe, nagu ühes Amazoni foorumikommentaaris juttu oli. Igatahes saab ta nüüd korraliku vihmatesti."

Järgmisel hommikul, kell 9:00: "Suur telk püsis kuivana! Küll aga on öösel mitmed nälkjad ja limukad siia vihmavarju roninud."

Kell 18:34: "Kohale on jõudnud ka taanlased ja tšehhi tiim, sätivad oma varustust. Hommikul tegime 7,5km jooksu ja testisime oma ujumisvarustust: käisime kummimadratsite, kalipsode ja käe-ujumislestadega järvel.

Käisime ka tiiru kaubanduskeskuses ja sõime igaüks ühe suuure pizza. Enne poodiminekut ei läinud aga buss käima, sest olime külmkapi liiga kauaks sisse jätnud. Pärast edutuid bussi lükkamisi-käimalükkamisi saime kohaliku käest akujuhtmed. Kuid siis oli järgmine probleem: kus on aku? Pärast mõningaid telefonikõnesid leidsime aku juhi istme alt üles :) ja saime bussi käima.

Nüüd tunni aja pärast suundume registreerimisele."

Lisa kommentaar

Loading