Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Südametu

Postkastist leidsin paksu saadetise, kus sees seitse jõulupostkaarti koos ümbrikega. Postkaartidel olid reproduktsioonid invakunstnike maalidest - maalitud pintslit varvaste vahel või suus hoides.Ja juures oli arve 99 kroonile, viisaka märkega, et ostu- ja tagastuskohustust ei ole.

Ma ei tahtnud neid postkaarte. Poes poleks ma neid isegi vaadanud. Mitte et nad koledad olnuks, kaugel sellest, aga ma pole väga pikki aastaid poest jõulukaarte ostnud.

Samas oli selline ebamugav tunne. Et kuidas ma siis ei maksa. Invaliidide projekt ju. Otse koju saadetud. Ja 99 krooni pole seitsme ümbriku ja postkaardi eest vist ka palju küsitud, ca 12-13 krooni komplekt. Ja et vaprad puudega inimesed, kes selle julge müügikampaania taga, jäävad kahjumisse just minusuguste pärast, kes kaardid lihtsalt endale jätavad. Sest üks oli mõtlematagi selge: tagasi postitama ma neid nüüd küll ei hakka, sest selleks tulnuks võtta ette eraldi teekond postkontorisse ning teha endale selgeks tavapärasest kopsakama kirja saatmise ja postmarkide maksumuse imeline maailm.

Ma ei tahtnud neid postkaarte.

Tegin lõpuks südame kõvaks ja otsustasin, et jäägu nii. Ma ei saada neid tagasi ja ei maksa nende eest. Andsin nad Mammule, kes jõuluajal veel rohkesti postkaarte saadab.

Kommentaarid (5) -

  • mia

    28.10.2007 21:23:02 | Vasta

    Kardetavasti ei ole invakunstnikel sellega kuigi palju pistmist. See on selline klassikaline "väljapressimiseturundus" nagu erinevad loomakaardid jmt.

  • laborihiir@

    28.10.2007 23:25:26 | Vasta

    Kogen juba aastaid sama tunnet koguduse jõulumarkide ümbrikku avades. Et nad ka ei väsi...

  • kukupai

    29.10.2007 20:10:46 | Vasta

    Proovisin enne juba kommenteerida, ei läinud läbi. Ratastooli-Tiia kirjutab ka samast asjast täna, kunstnike poole pealt.

  • Kaja

    29.10.2007 20:27:41 | Vasta

    See teeb tunde paremaks, kui Tiia kirjutab: "Andeks, mina ja usun ka, et kõik teised kunstnikud ülemaailma ei vaja haletsust. Smile Kunst on töö meile. Töö tegemine ei vaja haletsust ju!"
    Ilmselt ei oska ma suhtuda puudega inimestesse täiesti kompleksivabalt ja võtta neid võrdsete vastastena siin turundusilmas. Äriettevõtte OÜ Paljupappijakohe vms samalaadse postkaardipaki puhul poleks ma maksmata jätmise pärast hetkegi süümepiinu tundnud Smile

  • kala

    02.11.2007 22:41:33 | Vasta

    Juhul kui selle asja skeem muutunud ei ole võrreldes eelmsie aastaga siis on idee iseenesest üllas. St neid pakikesi saadavad ka tegelikult invakunstnikud või siis see selts vms asi. Raha, mis jääb kuludest üle, kasutatakse invakunstnikele stipendiumi maksmiseks. Sarnaseid asju teevad nad üle ilma. Eelmisel aastal oli Eestis vist 1 või 2 või 3(ei mäleta enam) stipendiaati.
    Seega ... eesmärk on üllas kuid kahjuks pole seda kenasti pakendatud ning piisavalt haledalt turustatud.

Lisa kommentaar

Loading