Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Suusatunnid

Kolmas veerand on suusaveerand ning alates 6.klassist toimuvad Lilleküla Gümnaasiumi - ja paljude teiste koolide - suusatunnid Nõmme spordibaasi juures. Kellel on oma suusad olemas nagu meil, võtab kaasa. Kellel pole, laenutab kohapealt. Ja koolist saavad vähemkindlustatud õpilased taotleda toetust suusatundides käimiseks, et ikka saaks suusalaenutuse eest maksta.

Sest suusatundides käimine kuuendast klassist kuni gümnaassiumi lõpuni läheks laenutuses maksma 1360 krooni, arvutas Kati. See on juba päris palju. 180 krooni aastas kõlab palju normaalsemalt - aga ometi valmistab seegi üpris paljudele peredele peavalu, eriti seal, kus rohkem kui üks laps suusatundide eas. Sellest siis ka toetus.

Ent kui veel koolist ja rahast rääkida, siis tasuta koolitoit põhikoolis on ikka väga suur kergendus. Kui ühe lapse kuu koolitoit maksab umbes 300 krooni, polegi nagu midagi. Aga korrutad kolmega, on peaaegu tuhat kuus läinud ja see annab ikka vägagi tunda.

Koolitoidust järgijääva raha eest saab nüüd kevadel näiteks ühe jalgratta välja vahetada.

 

 

Kommentaarid (3) -

  • Terje

    26.01.2006 08:51:46 | Vasta

    TSG ostis koolile suusad, aga raha läheb ikka, bussiga Trummi ja tagasi, suusatund 25.- . Teagi, kumb mugavam on, kas hommikuti oma suusa- ja riidekotiga kooli minna või ainult riidekotiga. Ma ise väike olin, sain homikuti kooli suusatada. 2 kilomeetrit oli ja lumi oli ka. Vedada seljas kõiki neid asju on ikka paras peavalu.

  • Kaja

    26.01.2006 09:19:28 | Vasta

    Meie koolis on nii, et teatud päevadel on kehalise õpetajad kordamööda hilise õhtuni metsas. Nii et lapsed käivad pärast tunde kodus, vahetavad riided ja võtavad suusad. Ja mina katsun õhtul siis autoga vastu minna sinna Trummi, sest suusatamise lõpp jääb õhtuse tipptunni aega ja suuskadega bussis trügida on siis paras jama. Aga kui ma ei saa, eks nad siis trügivad, seda võetakse vist isegi omamoodi seltskondliku meelelahutusena - Kati vahepeal lausa eelistas bussiga käia.

  • terje

    26.01.2006 11:57:50 | Vasta

    njah, mina ka lastel  taksot tegemas õhtuti, sest trennid talvel ikka hilja lõppevad. Tunnid õnneks päevavalges, kooli bussiga jne.
    HIrmsasti tahaks just  siis ise ka sõita, aga no kus sa saad.

Lisa kommentaar

Loading