Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Tädi Veera on haige

Mammu õde, 81-aastane Veera on juba pikemat aega haige, nii et tänavusest suvest on Mammu veetnud suurema osa Tartus tema juures. Ning veedab ka sügise ja ilmselt ka talve, sest Veera vajab abi ja lapsi tal pole, elu on niimoodi läinud.

Veera probleemid algasid pidevate tasakaaluhäiretega, millest ta pikema haiglasoleku järel juba peaaegu terveks raviti. Kuni ühel õnnetul ööl läks Veera tualetti ja kukkus. Reiekaela murd. Nüüd on seegi vähehaaval paranemas ning Veera taastusravil. Loodame, et see on hea ja aitab.

Tädi Veera oli oma aktiivses eas tuntud folklorist, Jakob Hurda rahvuskultuuri auhinna laureaat ning mitmete hinnatud publikatsioonide autor. Väga palju on ta uurinud ja kirjeldanud setu rahvuskultuuri, näiteks ka suve-etendustega kuulsaks mängitud Hilana Taarkat. Nüüdki veel on tal töölaual materjalid laiali ja kogu korter täis eri viisil märgistatud ja täis kirjutatud perfokaarte, millest ilmselt ainult tema ise ja Eesti Rahva Muuseum suudavad aru saada. Väga tahaks ta veel oma tööd jätkata, aga enam ei suuda.

Kurb, kurb ja ülekohtune on niisugune vanadus.

 

Lisa kommentaar

Loading