Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Tagurdasin tagaklaasiga torusse

Kindlustuse igivana linnalegend on seletuskiri stiilis "Sõitsin eksikombel naabri hoovi ja põrkasin vastu puud, mida minu hoovis ei ole." Vot samasuguse asjaga, ainult teistpidises vaates, sain täna hakkama mina.

Tagurdasin tööl garaazhis oma parkimiskohale ning põrkasin vastu toru, mis umbes 120 cm kõrgusel seinast välja võlvub. Kahjuks ei saa ma aga kedagi süüdistada toru äkkpaigaldamises, sest see on seal olnud maja ehitamisest saati. Ning mina olen parkinud seda autot sellele kohale juba terve aasta.

Täna aga tulin täpselt samasuguse lennuga nagu tavaliselt, tagurdasin samasuguse kaarega kui tavaliselt - aga põrkasin hoogsalt tolle neetud toru otsa. Ehk siis sõitsin pool meetrit seinale lähemale kui vaja. Torukaar rammis ilusti tagaaknasse.

Nii ma kindlustuse kahjuavaldusse kirjutasingi: Tagurdasin tagaklaasiga torusse. Kahjukäsitleja peitis muiet ja ütles, et eks igasuguseid asju juhtub.

Tõepoolest juhtub.

Kadri rääkis mulle lohutuseks, kuidas tema sõitis koduse krunditähise vastu maha auto külje. Olles enne õnnetust vähemalt üheksa aastat päev päeva kõrval seda kurvi võtnud.

Sigre aga tegi meid põrmuks, jutustades, kuidas tema abikaasa tagurdas kõveraks auto lahtise ukse, sõites sellega vastu maamaja seina. Maja, kusjuures, olla selles kohas seisnud juba paarsada aastat, millest abikaasa silmad on näinud nii umbes paarikümmet.

Nii et võistlus on avatud. Kes on teinud veel sõgedama avarii kui mina? Sellise, mille pärast ei teagi, kas peaks nüüd lihtsalt häbenema, omalollust kiruma või lausa pead vastu seina peksma?

Kommentaarid (12) -

  • tibutriin

    25.04.2007 19:56:52 | Vasta

    mu üks sõber pukseeris autoga suurt kaatrit siseruumi ja pidurdas. kaater ei pidurdanud... Smile

  • Nin

    25.04.2007 21:39:06 | Vasta

    Sõgedama avarii? Ma olen. Igaksjuhuks ei hakka kirjeldama.

  • raul

    25.04.2007 22:53:34 | Vasta

    Auto jäi lumme kinni, panin tagurpidikäigu sisse ja käsigaasi tõmbasin peale, tagumised rattad kaapisid tühja. Millegipärast läksin välja lükkama, mille tulemusena auto tagurpidi hangest välja hüppas ja ilusa kaarega vastu posti sõitis, mina jooksuga järel.

  • Oliver

    25.04.2007 22:57:37 | Vasta

    Mul ei ole küll millegi olulisega konkureerida, aga justkui kehtib seaduspära, et sellised tõsiselt tobedad juhtumised juhtuvad vaid hirmsasti kiirustades. Olen alati proovinud oma tegemisi niiviisi planeerida, et ei tekiks võimalust oluliselt kuskile hiljaks jääda, sest Murphi armastab kiirustajaid.
    Kindel värk, et ma unustan midagi maha just siis kui mul hirmus kiire on ära minemisega. Samamoodi on ka kohale jõudmisega, et kiirellt-kiirelt parkides lihtsalt ei suuda kõike tähele panna ja tulemus on sellisel juhul küllaltki suure tõenäolsusega juba ette ennustatav.

    Juba vanaema teadis lausuda, et "Hooletus ees, õnnetus taga".

    See ei olnud üldse mõeldud manitsevana, vaid lihtsalt tähelepanek mida ma ise olen alati proovinud järgida.

  • Urmas

    26.04.2007 00:50:18 | Vasta

    Lumme kinnijäämisest 1 legend: kalamehed olid Peipsil jääl hange kinni jäänud, samamoodi, Zigulil kergelt õhuklapp peale, käik sisse ja õue lükkama. Mingi hetk pannud auto ajama, ja parasjagu nii kiiresti, et joostes järgi ei jõua. No ja seal Peipsil on seda ruumi nii sõitmiseks ja jooksmiseks ikka üksjagu. Smile Sellest ajast saadik on nüüd vahepeal paarkümmend suve olnud, ju see auto ikka tänaseks kusagil seisma on jäänud.

  • täitsa blond

    26.04.2007 05:14:07 | Vasta

    aastaid tagasi sõitsin õhtul koju tulles kodu ukse ees oma tollase mehe pargitud autole tagant sisse..täiesti kogemata kusjuures... mees oli ostnud nädal tagasi uue auto;((

    üks mu vana sugulane ostis elu esimese auto, nõuka-ajal, auto-ostuloaga 09, tagurdas samas poe platsi peal seal seisva ainsa posti otsa ja sõitis ukse kõveraks.

  • ieska

    26.04.2007 09:58:27 | Vasta

    Inimesed käivad ligikaudu kolm aastat kolm korda nädalas koertega varrukatrennis.
    Teevad universaali luugi lahti, puuri lahti, võtavad koera, panevad puuri kinni, luugi kinni.
    Sõber oli jõudnud just nii kaugele, et koer oli eksamiks valmis. Sõbral hea meel.
    Tuli platsilt, pani koera autosse, ütles, et huhhhh, valmis ja lükkas luugi kinni.
    Lahtine puuriuks lõhkus universaali tagaluugi klaasi ära.
    ***
    Tuttav müügimees ostis universaali ja läks poest otse piknikule, tagurdades esimese parkimise käigus tagaluugi mõlki ja klaasi katki põhjendusega, et nohh, see puu, mis seal taga oli, ma ei märganud üldse, see oli nii looduse värvi.  

  • Kriss

    26.04.2007 17:51:14 | Vasta

    Teatan alandlikult, et olen töökoha parklas konkreetselt vastu seina sõitnud. kuigi see sein on seal koguaeg olnud ja ma seal parklas aastaid manööverdanud.

  • Maare

    27.04.2007 10:09:32 | Vasta

    Minu juhtumine on veidi teise nurga alt, aga tuli lugedes meelde. Neli- viis aastat tagasi oli see umbes. Tulin autoga mööda Kaarli puiesteed suunaga Vabaduse väljaku poole. Kuna tahtsin sõita vanalinna, tegin Vabaduse väljakul tagasipöörde ja valmistusin keerama Harju tänavale, jäin seisma, lastes bussi peatusest välja. Äkki põmm! Mingi zhiguli sõitis hooga tagant sisse. Ja siis raginal tagurpidikäik sisse ja  põmm! Tema taga olnud autole sisse.

    Tagant autost hüppas mees välja ja kukkus hirmsasti siunama. Zhiguli juht seepeale venitas aeglaselt ennast uksest välja ja jäi kõikudes auto najale seisma: "davaite dogovorimsja.." Täis kui tinavile. Tagumise auto mees hakkas siunates politseisse helistama, samal ajal seletades, et tema on Päästeameti mees ja siukseid lolle küllalt näinud. "Mina jälle Maksuametist," ütlesin ja riigiametid sõbrunesid. Sel ajal aga oli zhiguli juht vaikselt minema imbunud ja Päästeameti mees tormas talle järgi, ise käigu pealt politseisse helistades.
    Kuskil Draamateatri taga oli ta vennal natist kinni saanud ja madistasid seal, kui põõsaste vahelt astus välja mees: "mis siin toimub, mina olen uurija!" Et siis kolmanda riigiameti esindaja kah kambasSmile

    Mina seisin aga keset Vabaduse platsi, tipptunnil kolme autoga ja ootasin. Saabusid siis uurija ja päästeametnik tolle tahmas vennaga, saabus ka patrull, mees väänati kapotile ja käed raudu.. ei olnud sellel sellil kainust, juhilube ega juhtimisõigust.. kuraasi aga jagus.

    Mõni päev hiljem läksime politseisse väärteo asja arutamisele, zhiguli juht oli ka kohal ja kahetses silmad maas. Politseinik, kes protokolli koostas toksis jõuliselt ühe sõrmega klaviatuuril  ja pahandas: "näed siis, sina siin jood ja mina pean nüüd protokolli kirjutama.."Smile

  • Tanel

    30.04.2007 17:27:33 | Vasta

    Bingo. Just paar päeva tagasi lugesin ja mõtlesin, et mul ikka vedanud....
    aeg: laup hommik 10:30
    koht: Kristiine keskuse parkla
    Hommikult oli parkla üsna tühi, vaba oli ka üks otsapealne parkimiskoht väga poesissekäigu lähedal. Harjunult parkisin ennast sinna tagurpidi, et pärast saaks manööverdamata välja sõita. Ise veel vaatasin oma taga seisvat BMW-d, millel juht rooli taga istus ja mõtlesin, et kas vend solvub ka, et peab tagurdama, et ära sõita. Noh jätsin auto seisma, vaatan, et natuks võiks veel ajada, muidu keegi äkki tõmbab eest nurga maha ja üldse autonina natuke ülbelt väljas. KOLKS ja sellele bemarile ma eest sisse tagurdasingi. Õnnega väga aeglaselt ja ka juht oli hästi mõistlik mees. Number ja üks iluliist said te autol kergelt muljuda.

  • Kroonijuveel

    02.05.2007 20:45:16 | Vasta

    Paar suve tagasi, vihma kallas, ikka väga oavarrest. Sõitsin koduhoovi poole, aiafirma poisid olid lahtise garaažiukse all varjus vihma eest. Teha oli veel elegantne kaar väravatest läbi õuele, kui käis hirmus krigin. Aiapoiste järelkäru oli pargitud teega paralleelselt aia ette, mina sõitsin parema küljekarbiga üle käru tiisli ja haakeseadme. poisid olid ikka tükk aega sõnatud. mina ka. plond mis plond.

  • Merit

    05.05.2007 19:47:33 | Vasta

    Meenus kaks lugu.
    Isa õpetas mind põllul sõitma. Meil oli must volga. Kõik sujus suurepäraselt. Otsustasime, et nüüd on aeg külateedele proovima minna. Isa tagurdas auto garaaži ette ja unustas rattad uuesti otseks keerata. Ema ja õed kutsuti kõik lõbusõidule. Mulle pandi istumise alla padi, et ma paremini välja näeksin.
    Käivitasin auto, vajutasin gaasi peaaegu põhja ja lasin siduri kolksti lahti - auto hüppas kohapealt otse üle tee vastu pehkinud posti ja sööstis paari meetri kaugusel oleva pubmajaama poole. Mäletan, et suurest ehmatusest ei teadnud, millist pedaali nüüd vajutada, et enne sidur ja siis pidur või kuidas see oligi... Võtsin jalad pedaalidelt ja auto jäi pool meetrit enne küla pumbajaama pidama.
    Isa toksis numbrimärgi sirgeks ja tunnistas oma viga. Mina arvasin, et traktoriga on toredam sõitaSmile
    Teine lugu juhtus Pärnus. Käisime sõbrannaga vallikäärus peol ja jalutasime rongijaama poole. Nägime, et üks auto püüab aeda sisse tagurdada. Aia kõrval oli prügikast. Esimese hooha sõitis ta vastu prügikasti. Autojuht tuli välja vaatas ümber auto, istus aotusse, sõitis pisut edasi võttis hoogu ja tagurdas täiie hooga uuesti - aga ikka samas suunas.Ta peaaegu saigi aeda sisse, selle tulemusena sai ta ka kakskorda suurema värava...

Lisa kommentaar

Loading