Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Tallinna alkoholipoliitika minu rahakotis

Kodus askeldades võtsin kätte ja analüüsisin läbi oma paari viimase kuu toidukulutused. Nimelt lööb minus aegajalt välja analüütik või raamatupidaja: kogun tshekke, süstematiseerin kulutusi ning vaatan, kas ja millelt saaks kokku hoida.

Ja wtf? Eelmiste perioodidega võrreldes on ebaproportsionaalselt suureks läinud lahja alkoholi (ehk õlle ja siidri) osakaal. Olgu, oli suvi, mil selliseid jooke ikka rohkem kulub - aga mis imelikul põhjusel on põhiline osa kulutustest moodustunud mitte suurematest peo- või nädalalõpuostudest, vaid argipäevaselt ja paari pudeli-purgi haaval???

Mõtlesin, mõtlesin - ja välja mõtlesin. Kuna pärast kella kaheksat enam alkoholi ei saa, siis neil päevadel, kui käin poes varem, olen peaaegu alati ostnud ka paar jooki. No et kui mõnel päeval, mil jõuan liiga hilja poodi, tuleb tahtmine. Olgu parem kodus.

Aga kui need joogid juba mul kodus on, tuleb tahtmine kohe kindlasti. No ja külmkapis võtavad ruumi ja puha. Nii et saavad joodud ja järgmine kord vara poodi jõudes tuleb jälle igaks juhuks varuks osta.

Kamoon, nii võib ju alkohoolikuks saada :)

Rahaliselt kulukaks, nagu välja tuli, on läinud niikuinii.

Kommentaarid (3) -

  • Maare

    16.09.2007 23:41:33 | Vasta

    justäpselt sama mõtte käisin välja tund aega tagasi Viivi ja Raivo juures, kui jututeemaks olid ennekaheksased sabad supermarketites, kassiiride ennastsalgav töö ja mõttetud sundkäigud alkoholi ostmiseks. Ning veel see, et uurimuste kohaselt ei ole Tallinnas alkoholimüük vähenenud. Ostetakse lihtsalt varem ära noh. Ja võib olla isegi rohkem - nagu näiteks just need "igaks juhuks ostud."

  • Tanel

    17.09.2007 10:04:49 | Vasta

    Heh, kolisin just Tallinnast Eestisse ja alkoholiprobleem lahendatud Smile
    Ent, sama igaksjuhuksõlle reha peal ragistasin ka ise ja lahendasin probleemi sellega, et isu tekkimisel käisin ja jõin oma õhtuõlle mõnes kõrtsis (valikukriteerium: ajalehed lugemiseks).
    Ennast natuke tundes käisin kõrtsis autoga. 1 õlu tunda ei anna ja akna all seisev auto keelas teise õlle ära Smile Kulutused alkoholile vähenesid seeläbi tuntavalt. Sõprade ringis tekkis aga küsimus, et millise kõrtsi omanik on K-le sellise märkimisväärse rahasumma annetanud.

  • Liina

    17.09.2007 16:31:59 | Vasta

    ...hmmm, minu kommentaar kadus kuhugi ära. Mis kehvasti, see uuesti.

    Olen avastanud selle alkoholimüügikeelu juures ka paar positiivset asja:
    1) kui tahad näha kiirelt töötavat kassapidajat, siis mine poodi tsipa enne kaheksat - lust kohe vaadata, kuidas muidu nii uimerdavad käed, ühtäkki käivad kibekiirelt. Et ikka rohkem inimesi oma ostu sooritatud saaks.
    2) ma liigun seeläbi (keelu töttu) rohkem - tegelt ka! Kui on plaan minna öhtul (peale kaheksat) külla, siis vahetult enne minekut poest jooki ei saa. Järelikult tuleb varem poes ära käia. 10 minutit poodi ja 10 minutit tagasi + poes veedetud aeg. Kasulik, ju Tong

    Tegelikult mulle see keeld muidugi ei meeldi.

Lisa kommentaar

Loading