Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Tõmban edaspidi kardinad ette?

Leidsin ühe sümpaatse inimese ajaveebist kõhedaks tegeva viite. Et politsei registreerib oma andmebaasis ka kõik need inimesed, kes politseile kuriteost teatades oma isikuandmed edastavad.

Viidatud artikkel on küll poolteist aastat vana, aga ülimalt suure tõenäosusega eksisteerib POLIS sellisel kujul edasi. Ja see on kõhedaks võttev ja häiriv. Isegi minu jaoks, kel pole olnud midagi selle vastu, et mu isikukood on (ilma otsese vajaduseta) avalikustatud Sertifitseerimiskeskuse lehel, et mu terviselugu võib tulevikus sattuda e-tervishoiu andmebaasi ja kõike muud sellist.

Sest selles andmebaasis seostub minu isik asjadega, millega ma end mitte mingil juhul seostada ei taha. Asjadega, mis on juhtunud minust täiesti sõltumatult. Asjadega, mille lähedale sattumist ma mõnel juhul igaveseks unustada püüan.

Minu jaoks on see tõsine probleem, sest mul on kalduvus sattuda pahaaimamatult igasuguste olukordade pealtnägijaks, tunnistajaks, teatajaks. Viimasel ajal õnneks vähem, varem rohkem. Hästi sõnastas selle kunagine kursusevend Hannes: "Muidugi - kui sina saad telefoninumbri, siis tingimata selle, mida on enne kasutanud aktiivne bordell!" Milline lugu, muide, üheksa aastat tagasi tõesti juhtus. Äärmuslikem näide on minu silme all jalgratturi surnuks sõitnud ja sündmuspaigalt põgenev auto, kui mina olen koos lastega pühapäeva hommikul teel maale... Ja ma ei ole kunagi kardinaid ette tõmmanud, mujale vaadanud, edasi sõitnud, minema jooksnud, vaid ikka politsei poole pöördunud. Loomulikult ka oma nime öelnud.

Huvitav, mis mulje minust jääb, kui kõik sellised valel ajal vales kohas olemised lihtsalt faktidena ridamisi letti laotakse?

Kommentaarid (5) -

  • ints

    31.08.2006 11:12:23 | Vasta

    Järgmine kord anna enda valeandmed, ma olen ka politseile tunnistusi andnud ja tavaliselt olen kasutanud naabrimehe nime, sest ta nii jobu onSmile))

    Mida kõike head sa võid leida www.basic.ee veebilehelt, lausa supper!!!

  • nuhk albert

    31.08.2006 15:49:45 | Vasta

    lahe, ma ei teadnudki, et sina see õnnelik oled, kes bordelli nr sai. kuulsin seda lugu sinu mainitud isikult, aga ta sa nime tookord ei paljastanud.

  • Ni

    31.08.2006 22:57:39 | Vasta

    Jah, aga tegelikult tegelikult peaks sinusuguseid julgeid inimesi rohkem olema. See muudaks maailma paremaks.

  • Tanel

    01.09.2006 20:01:24 | Vasta

    Ma olen ka tõenäoliselt üle keskmise sage 11 algavatel lühinumbritel helistaja. Olgu siis pealtnähtud õigusrikkumine või kulupõleng. Info salvestumisest olen teadlik. KUID päris IGA kordnik POLIS andmebaasi päringuid ei tee. Neist kes teevad, jääb omakorda jälg.

    Enim rahustab mind aga sait, millel see artikkel avaldatud. Paturegister.ee mu pepu. Termoneni suhetest politseiga võib kirjutada eepose, aga mitte siin. Lühidalt on tegu sama tervendava lugemisega kui kesknadal.ee, vaid žanr on teine. Hr Termoneni erakondlikku kuuluvust ei tea.

  • L@SSIE

    07.09.2006 02:14:38 | Vasta


    See on teada fakt, et kui helistad politseisse, siis su kqne lindistatakse. Teatavasti iga inimese hääl on isikupärane (häälavamisega lukudki pole enam väga kallid) ja see jääb politsei andmebaasi.
    Kui sul tekib vajadus teha näiteks pommiähvardus, leitakse sind just politseisse tehtud kqnede järgi üles. Pannakse arvuti lihtsalt andmebaase kammima ja hiljemalt hommikuks on vastus käes.
    Teine fakt on see, et inimesed, kes ise sageli politsei "kliendid" on, helistavad politseisse tavainimestest sagedamini.
    Tavapolitseinikud, jah, ei tohiks eeskirjade järgi teha andmebaasidest suvaliste isikute kohta päringuid. Kuid nad saavad seda siiski teha, nt. väites, et kontrollisid hetkel selle inimese dokumente, aga kqik oli korras, juht oli kaine vms.


    '''Huvitav, mis mulje minust jääb, kui kõik sellised valel ajal vales kohas olemised lihtsalt faktidena ridamisi letti laotakse?

    Vqibolla jääb teistele siis mulje sinust, kui luust ja lihast inimesest, mitte kui teesklemiskunsti kangelannast, kel kunagi hambad eivaleta ja kelle mees kunagi taarapunktis taarat ära viimas ei käi.

Lisa kommentaar

Loading