Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Tõmmud kaunitarid

Eile varises meie pere viimane blond kants ehk siis Ode Liis värvis oma juuksed pruuniks. Loomupäraselt on ta linalakk, minu meelest väga kaunis loomulik blond. Selline, kus all on tumeblond (mitte kollasemad või pruunimad, vaid tõepoolest lihtsalt tumedam blond) ja pealt pleekivad päikesega läikivalt heledaks. Nii et mul oli tema otsusest algul jumala kahju ja kurb.

Aga pruun sobib talle ka hästi. Õnneks. Ja Ode ise arvas, et las see olla ta "talvekarv", võibolla suveks tahab ta heledaks tagasi saada.

Täiendavalt märkimisväärne on see, et  nüüd oleme siis kõik kolm tumeda peaga: mina, Kati ja Ode.

Tumedaks transformeerumise otsa tegi lahti Kati, kelle pehmed ja kohevad juuksed olid blondeerimislaksust kahjustada saanud ja vajasid kaitsva värvi all väljakasvamist ja puhkust. Sest Kati oli 14, kui blondeeris oma loomulikult poolheledad juuksed päris heledaks. See sobis talle väga hästi (valged juuksed ja suured pruunid silmad!), aga jah, juustele polnud mitte hea. Aga ka pruun pea ja sama värvi silmad andisd ootamatu efekti ja pigem täiendavad teineteist oma tumeda säraga.

Siis tüdinesin mina oma pikka aega kantud heledatriibulisest tukaga soengust. Õigemini oli selle värv küll heleda-tumedatriibuline, sest blondeerimisele mittekuuluvaid salke lasksin üle värvida tumehalliga. (Hmm - ehk oleks juuste puhul viisakam öelda "poolmust"? Hall seostub ju vanadusega, ehkki ma ei oska ka oma lapsepõlvest pärit loomuliku tooni kohta öelda muud kui tumehall. Või siis kartulikarva - selline tuhmkülm toon, ilma pruunile omase sooja varjundita.) Triibutamisest väsinuna värvisin end algul konjakitooniliseks, sealt edasi juba päris pruuniks. Kates-eksituse meetodil oleme nüüd leidnud ka sellise pruuni, millest ei kuma läbi punast või kuldset - talvetüüpi inimesena sobivad mulle siiski pigem jahedad toonid.

Minu juustevärvi muutusega kaasnes küll see, et mind ei tunta enam ära. Mis pole väga tore, aga loodan, et inimesed harjuvad :) Ülimalt oositiivne on aga see, et ehkki standardmõtlemine ütleb, et heledad juuksed peaksid noorendama ja seega ilusamaks tegema, kuulen ma üle hulga aja kohatud inimestelt (kui ma olen end neile uuesti tuvustanud :) aina komplimente oma uue imago osas. Ise ma, tõttöelda, oma tumedusega veel küll päris harjunud ei ole :)

Ja nüüd siis Ode - kardinaalne karvavahetus 15.sünnipäevaks. Nagu juba öeldud, sobib pruun pea temalegi hästi.

Lisa kommentaar

Loading