Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Tuleb õppida stsenaariumi kirjutama

Kui kõik algusest peale ära rääkida, siis tuleb tagasi minna päeva, kui avalikustati Tänapäeva noorsooromaanivõistluse tulemused. Justkui selleks, et niigi üle keevaid emotsioone veelgi võimendada, võttis minuga ühendust filmitegija Katrin Laur (minu jaoks eelkõige mulle väga meeldinud “Ruudi” autor) küsimusega, et kas ma saaksin talle saata oma käsikirja: ta tahaks meelsasti mõnda noortefilmi teha ja vaatab ringi stsenaariumi järele.

Rääkisin kirjastusega läbi (kas ikka tohib käsikirja enne avaldamist kellelegi saata?), sain nõusoleku ja saatsingi. Ja unustasingi selle paariks päevaks, sest ega ma väga ei uskunud, et sellest filmina asja võiks saada.

Aga Katrin arvas, et miks mitte. Saime kokku ning nende paari kohtumisega sain niisugused loo ülesehituse õppetunnid, et tuli ainult kahetseda, et see kohtumine ei toimunud enne raamatu kirjutamist – kindlasti olnuks need kasuks ka raamatule. Ja leppisime kokku, et teeme stsenaariumi esildise EV 100 filmikonkursile, kus esimesest  voorust valitud 17 ideed stsenaariumi kirjutamise toetuse saavad.

Selle esildise tegemine läks muidugi üle kivide ja kändude. Kogu lugu tuli mahutada kolmele leheküljele, olles selle juures haarav ja loov, tuues välja kõik tegelased ja tegevusliinid – ning ühtlasi viia sisse Katrini soovitatud parendused tegevuste ja karakterite osas… Asja ei teinud põrmugi kergemaks minu seljavalu-saaga ja kõik muud takistused. Aga kaheteistkümnendal tunnil 2hk 29.aprilli pärastlõunal ta siiski esitatud sai.

Ja nüüd tuli info – me olemegi selle 17 väljavalitud idee seas! Ja veel millises seltskonnas – Kivirähk, Maimik, Põldma, Lintrop ja kõik need teised..

Mis tähendab, et nüüd tuleb mul õppida reaalselt stsenaariumi kirjutama… See on päris hirmuäratav, aga kuna mul on selline kaasautor ja juhendaja kui Katrin, loodan sellega hakkama saada. Katrin juba käskis tühistada kõik puhkuseplaanid Naeratus Ja NB! Ärge nüüd mõelge, et filmiks saamine on kindel – kaugeltki mitte, 17 stsenaariumi seast saavad lõpuks filmiks 5-7.

Aga millal raamat ise siis ilmub? Loodetavasti üsna varsti, kaane pinnalaotus on juba olemas!

image

Lisa kommentaar

Loading