Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Üheksa aastat!

Täna tähistame koos kolleeg Tiiviga seda, et meil saab siin firmas täis 9 tööaastat. Kui päris täpne olla, siis minul on tööletulemise kuupäev küll 2.oktoober, aga ühise tähistamise nimel võib ju pisut ettepoole nihutada.

Mäletan hästi oma esimest tööpäeva. Elasin siis Tartus, nii et hommik algas pika autosõiduga. Ja esimese päeva puhul jõudsin igaks juhuks pisut varem kohale, nii et ainus inimene, kes minu saabudes juba tööl oli, oligi Tiivi. Kes tuli autoga Rakverest ja - juba poolteist nädalat töötanud vana olijana - näitas mulle, kus on tassid ja kuidas käib kohvikeetmine.

Tiivi oli siis siis suurkliendihaldur (tollase nimega konsultant) ning mina asusin tööle ametipostil, mis oli midagi assistendi, klienditeenindaja ja turundusspetsialisti vahepealset. Või kuidas positsioneerida tööd, mis sisaldas rohkelt ajaleheväljalõigete ja koopiate tegemist, klientide e-mailitsi tulnud küsimustele vastamist ja tootejuhendite tekstide kirjutamist? Nüüd on Tiivi ärikliendi osakonna juhataja ning mina avalike suhete juht. Ning kui mina aasta pärast Tallinna kolisin, siis Tiivi on kõik need aastad Rakverest Tallinna tööl käinud. Igal hommikul ja õhtul üle 100km.

Minuga ühel päeval alustas tööd ka Kaido: tollasest turunduse reklaamijuhist on nüüdseks vangerdunud projektiregistri juht teenuste juhtimise ja arenduse osakonnas.

Ja loomulikult on jätkuvalt rivis kolleeg Jüri, kes mind üheksa aastat tagasi turundusosakonna juhina tööle võttis, kuid nüüd on liikunud kõnesidegrupi ärijuhiks.

Ning Anne, praegune partnerturunduse osakonna juhataja, oli  üheksa aasta eest see klienditeenindaja, kes vormistas minu telefoninumbri eraisiku nimelt firma nimele.

Kuskil kliendiinfos töötas ka Anneli, keda ma küll esimesel päeval ei näinud. Ning Kuno, arendusjuht nii siis kui praegu, pidas esimesel nädalal uutele töötajatele rohkete skeemidega varustatud insenertehnilise loengu GSM-võrgu arhitektuurist - "Juhe koos?" küsis ise lõpetuseks, selle ootamatu inimlikkusega kõiki koolitatavaid võrguarhitektuuriga lepitades. Ning kui ma ei eksi, oli võrguplaneerimise osakonna juhataja Ermo see, keda mul õnnestus üsna algupäevil üllatada sellega, et blondiin oskas ära näha ja parandada tootejuhendisse (kogemata?) sattunud vea, kus biti asemel oli bait või vastupidi...

Tippjuhtkonnast olid ja on üheksa aasta tagusega võrreldes tööl finantsdirektor Leho (keda uued tema väljapeetud ja ülimalt härrasmeheliku käitumise pärast algul pisut pelgavad, kuni avastavad tema sõbralikkuse ja sooja huumorisoone) ning arendus- ja tehnoloogiadirektor Tõnu (kes ilmselt jääb kõigile uutele meelde säravisilmi ja ülikiires kõnes tulistatud tehnoloogiatrendide ülevaatega).

Kolleege, kes enne minu tulekut tööl olid või varsti pärast mind tulid ja ikka siin jätkavad, on muidugi veel ja veel ja veel. Jah, tõesti: siin antakse töölepingule mitte allkiri, vaid kolm tilka verd :)

Kommentaarid (2) -

  • Kirjatsura

    21.09.2007 13:17:38 | Vasta

    Selle sinu tähistamisejutuga tuli meelde, et oleks võind ka tähistada - 2. septembril täitus 11 aastat ÄPs. Ja ülla-ülla, enamuse ajast on ikka veel huvitav ning ikka veel tundub, et kõik uudiseid ei ole maailmas juba ära kirjutatud.

    Aga ütle palun oma kolleegile Tiivile, et ta on kangelane, kui  igapäev selliseid vahemaid läbib. Ausalt. See ei ole üldse mitte lihtne, igasuguse ilmaga - tuisus, vihmas, udus - ja iga jumala päev. Lõpuks võid seda maad kinnisilmi sõita...

    Igal juhul hääd tähistamist pikaealistele!

  • Kaja

    22.09.2007 01:35:44 | Vasta

    Jah, muidugi on selline sõitmine kangelastegu. Eriti just selle kinnisilmi-sõitmise ohtliku efekti pärast... Minul näiteks oli napist Tartust-sõitmise ajastki tee nii pähe kulunud, et oleksin kord peaaegu - keset päist päeva, pika sirge keskel - täie hooga sisse põrutanud hiigelsuurele tee-ehitusmasinale, mis kõigi hoiatustulede sähvides oli seadnud end maanteele risti. Minu peas olevas legendis polnud nimelt ette nähtud, et selles kohas mingi aparaat oma asju ajab..

Lisa kommentaar

Loading