Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Üks 78000st - Metallica!

Aitasime ka meie Leivoga eile kaasa sellele, et Metallica kontsert purustaks Eesti senised publikurekordid, mida hoidis Michael Jackson. Ja õnnestuski ära teha: metallicat oli kuulmas 78 000 inimest Jacksoni kunagise 77 000 vastu. 

Kontsert oli... võimas. Muud ei oskagi öelda. Läksime kohale natuke enne Metallica lavaletulekut ning selleks ajaks oli üritus tuurid üles võtnud ja rahvas aktsioonis. Juba Lauluväljaku ümbrus meenutas kergekujulist prügimäge lõhkiastutud topside ja joogipurkidega - melu oli käinud ju poolest päevast saati. Esimesel hetkel see häiris, isegi väga. Aga tagantjärele mõeldes veider - melusse sulandununa oli igal sammul jalge all ragisev plast pigem nagu lahutamatu osa fiilingust. Ning ka endal langes lõpuks tops tühjaksaanuna sinnasamasse jalge ette.

Sissesaamisel olime oletanud pikka ootamist, aga vähemalt sel kellaajal sujus kõik nagu kellavärk ning sissepääs koos kohustusliku läbikobamisega käis kähku. Mis aga kähku ei läinud, oli õlle- ja siidrisaba, sest enne Metallicat oli vist kõigil tulnud pähe endale uus jook osta. Aga lõpuks saime päikesest roosanäguliste soomlaste vahel siiski oma joogid kätte ja trügisime kontserti uudistama.

Päris fännitsooni me end läbi rahvamassi muidugi välja ei nihverdanud, stopp saabus umbes tuletorni joonel. Ees läks lihtsalt liiga tihedaks. Aga sealgi tümistas bass juba kehast läbi ja ümbritsev näpuviskamine haaras kaasa. Istusin vahepeal Leivo kukil - asi, mida minuga pärast 15.eluaastat vist pole juhtunud :) - ja lasin end kaasa haarata ühes taktis liikuvast pea-, käte- ja välgumihklimerest. Võimas, peab veel kord ütlema.

Tagasitulek oli ... samuti võimas. Haaratud kolonnis, mis hõlmas kilomeetrite ulatuses terve maantee Lauluväljakust Russalkani, kajasid lainetena hõiked ja laulukatked.

Ja James Hetfieldi tugevad valged hambad turritava halli habeme kohal jäävad mind ilmselt hulgaks ajaks unenägudes kummitama.

Statistikat laulude kohta ka. Postimees kirjutab: "Metallica esitas Tallinna 13. juuni kontserdil järgmised lood: Creeping Death, Wherever I May Roam, For Whom The Bell Tolls, Fade To Black, Battery, Master Of Puppets, The Thing That Should Not Be, Welcome Home (Sanitarium), Disposable Heroes, Leper Messiah, Orion, Damage Inc., Sad But True, Nothing Else Matters, One, Enter Sandman."

Kommentaarid (6) -

  • Kristjan

    14.06.2006 13:04:05 | Vasta

    Postimees eksib: mingi jenka oli ka, mille nime ei mäleta, ning korralikest lugudest ka "Seek and Destroy" "Kill 'Em All" albumilt.

  • Kaja

    14.06.2006 13:08:37 | Vasta

    Tnx! Aga minu jaoks oli üldse palju tundmatuid lugusid, muideks. Ega ma pole küll viimasel ajal eriline Metallica fänn olnud ka...

  • Age

    14.06.2006 14:15:55 | Vasta

    Mulle meeldis seal kontserdil ka palju-palju asju:
    a) minu peagi 11-aastaseks saava poja jäägitu kaasaelamine esimestest taktidest alates
    b) kõik see tohutu rahvamass kaasa elamas ja välgumihklitega ja pildistavate-filmivate telefonidega vehkimas
    c) bändi stiilne väljanägemine ja lavašõu - ei mingit tilulilu vaid muusika oli primaarne, muu riietus ja tulevärk suht-koht sekundaarne
    d) kontserdi lõpus bändimeeste in corpore publiku tänamine ja publikuga suhtlemine; just see pani minu arvates asjale ilusa punkti ja tundus olevat täiesti siiras ja südamest asi Smile
    e) no ja muusika ikka ka - minu lemmikud mängiti lõpus ilusasti järjest ära, sai ilusaid minevikuhetki meenutada .....
    Ühesõnaga - vaffa!

  • aabram

    14.06.2006 17:04:38 | Vasta

    > terve maantee Lauluväljakust Russalkani, kajasid lainetena
    > hõiked ja laulukatked.

    Jah, seda oli Kadriorus ja kesklinnas Narva mnt ääres elavail inimestel raske tähelepanuta jätta. Minu aknasse kostis seda karjumist umbes tund aega järjest. Ma saan aru küll, et säärase üldrahvaliku peo ajal pole ilus magada aga armastus nimetatud muusikalise kollektiivi ja öisel ajal üle linna röökimise vastu pole siiski nii laialt levinud, kui marssijad ise seda võib-olla eeldasid.

  • Priit

    14.06.2006 17:53:18 | Vasta

    ref: Kristjan. jenka nimi oli "So What?"

Lisa kommentaar

Loading