Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Üle mõistuse

Vaatasime Leivoga Draamateatris viimast "Finis nihili" etendust. Paarisrakend Madis Kõiv (autor) ja Priit Pedajas (lavastaja) pole just kergete killast, eks ole. Ja see sai taas kinnitust.

Oli naljakaid kohti. Oli äratundmisrõõmu tüüpidest ja situatsioonidest. Olid suurepärased näitlejatööd. Aga mjah, tervik jäi mulle tabamatuks. Ma lihtsalt ei saanud aru.

"Kas seal laval on filosoofid või tuumafüüsikud?" küsisin vaheajal Leivolt.

"Inimesed, kes räägivad filosoofiliselt tuumafüüsikast," arvas tema.

Tegin aruka näo ja püüdsin vähem blond olla. Kohati, nagu öeldud, õnnestus.

Kommentaarid (4) -

  • kohtlane

    03.05.2006 12:59:30 | Vasta

    Tihti jääb mulje et kulturnikud teevad asja millest isegi poolt ei mõista. Lihtsalt näitamiseks. Kui kunstnikud me ikka oleme. Aga teie imege näppu, sest meie tasemeni te niikuinii ei küündi ...

  • Eppppp

    03.05.2006 17:48:08 | Vasta

    Kõiv ja Pedajas koos ongi rohkem tunnetuslik, mitte mõistusega mõõdetav fenomen. Nagu muusika nt.

  • Urmas

    03.05.2006 18:58:52 | Vasta

    Juhuslikult paar päeva tagasi ütlesin Annelile, et tahaks Finis nihilit näha, ja nüüd loen, et oli viimane etendus. Mhm, jooksis küll pikalt, aga ikka magasime maha.

    Kohtlasele: minu arvetes on tore, et mõni lavastaja vaatajat ka mõtlema paneb, pingeid loob, seoseid otsima paneb, äratundmisrõõmu pakub, erinevate kontekstidega mängib, erinevatele vaatajatele erinevaid kihte pakub jne. Võibolla peaks seda etenduse tutvustuses kuidagi ära märkima, et lavastaja eeldab vaatajalt eelnevat lugemist? Kriitikute sõnul see tükk just selline oli.

    See oli nüüd niisama targutamine, Smile ise ma ju teatrisse ei jõudnudki, ja et ka Kajal arusaamisega rakseks läks, siis vaevalt ma ise üldse midagi aru oleks saanud.

  • keelek6rv

    03.05.2006 19:31:51 | Vasta

    kohtlane - igasugust palagani tehakse eestis niigi küllaga, seega mina pigem tervitan finis nihili taolisi asju. kõik ei peagi kõigest aru saama. ja kunstitegijaid kunsti tegemises süüdistada küll ei ole mõtet Smile

Lisa kommentaar

Loading