Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Uus Maailm: meid ootab USA

Eelmisse nädalasse jäi hinge kinni hoidmine ootuses, kas mulle antakse USA viisa või mitte. Anti, lausa mitmekordse sissesõiduõigusega ja kümneks aastaks. Ja nüüd ootab meid USA - 31.juulil istun lennukisse ja mitmeid lennukeid, tunde ja ajavahesid hiljem kohtun Seattle´is Leivoga, kes on juba seal, lõpetamas oma Microsofti suurkonverentsi.

USA viisa taotlemine oli protseduuriliselt lihtne. Täidad internetis avalduse, prindid välja, kleebid pildi peale ja allkirjastad. Broneerid internetis endale vestluse aja ning lähed koos vajalike dokumentidega (pass, avaldus, väljaprint taotlemistasu maksmise kohta, tõend töökohast sinu staazhi ja palga kohta) kohale. Annad käekoti valvelauas hoiule, kassiir vaatab su dokumendid üle, täidad kulleriblanketi (selle blanketi alusel toimetatakse pass koos viisaga pärast tagasi) ja ootad, kuni sind klaaskabiini kutsutakse.

Minult küsiti, miks ma tahan minna just Seattle´isse (sest tahan minna Mount Rainier´mäele), kas ma reisin üksi (sinnasõidul jah, kuid USAs kohtun sõbraga, kes on Microsofti konverentsil ning edasi reisime ja tagasi tuleme koos), kas mul on minu reisi ajal Eestisse hjäävaid pereliikmeid (jah, ema-isa ja kolm last). Ja oligi kõik. Väga meeldiv ametnik oli ka. Ütles kohe ära, et pass koos viisaga toimetatakse mulle kulleriblanketil näidatud aadressile - aga lõplikult uskusin ma viisa saamist ikka alles siis, kui pass ja viisa juba kohal olid.

Jätkutegevus toimus Estravelis, kus läksime Leivoga broneerima oma pileteid: sinnalend eraldi kuupäevadel lõpp-punktiga Seattle, tagasi ühise lennuga San Franciscost.

Laupäeva varahommik Estraveli kontoris oli uimane. Võtsime järjekorranumbri ja istusime Estravelleri ajakirja lugema. Peale meie polnud büroos ühtegi klienti. Kui olime paarkümmend minutit juba istunud ning kõik oli juba läbi loetud, läks Leivo lõpuks klienditeenindaja juurde küsima, et kus siin asub lähim Estraveli kontor, kus lennupileteid saaks broneerida :) Selle peale arvas teenindaja kõigepealt, et me oleksime pidanud võtma järjekorranumbri - siis alles pilk järjekorraautomaadile, oops ja vabandused. Aga edasi võib Estraveli teeninduse ja meie teenindaja kohta ainult head öelda ning saime oma logistikaülesande kõiki alternatiive kaaludes edukalt lahendatud.

Veel 63 päeva on jäänud :)

Kommentaarid (3) -

  • Siiri

    28.05.2008 18:08:11 | Vasta

    See, et "äkki ei anta" päris nõuka-ajast ikka pole Smile Mulle 2003. aastal viisat ei antud, 2004. anti, aga ainult pooleks aastaks (ka mitmekordne). 2004.aasta intervjuul küsiti kolm korda, et miks mulle aasta varem ei antud. Ma vastasin kolm korda, et ei tea, sest nad ju ei pea põhjendama, miks viisat ei anta. Lõpuks arvas intervjueerija, et ju sellepärast ei antud, et olin oma viimases töökohas ainult pool aastat töötanud. Seda, et ma eelmises töökohas 15 aastat olin töötanud ja tegelikult ka edasi töötasin, ei pandud vist tähele Smile
    Muidugi sel korral, kui viisast ilma jäin, oli paha tunne küll. Et keegi võõras inimene otsustab, et sina sinna riiki ei lähe.
    Aga teenindus saatkonnas oli iseenesest meeldiv ja sujus hästi.
    Lennupileteid oma reisideks muretsesin Eestis olles ka alati Estraveli kaudu, lihtsalt sattusin kohe alguses väga meeldiva teenindaja juurde ja edaspidi pöördusingi alati kohe tema poole.
    Soovin teile toredat reisi Smile

  • Maris

    05.07.2008 03:19:58 | Vasta

    Sattusin juhtumisi Su ajaveebi lugema, Seattle'ist, kuna uurisin Eesti alpinistide tegemisi, ja avastasin, et olete siiasamasse tulemas! Seattle'i ymbruses on ronimisest (nii kalju- kui ka alpi-) huvitatutel kyll loputult palju teha, nii et sobiv sihtkoht Smile. Ma ise olen kyll algaja, kuid kui reisiplaan pole veel loplik ja plaanimine alles ka'ib, voin proovida soovitada. Seattle'ist umbes poole tunni autosoidu kaugusel on ka palju kaljuronimise voimalusi (peamiselt 'sport' kui ka monevorra 'trad climbing'). Ise pyyan Rainier peale minna ilmselt juuli teises pooles, suurematest ma'gedest siin on tehtud Baker ja Hood (see on kyll Oregoni osariigis).

  • Kaja

    07.07.2008 08:35:23 | Vasta

    Tere, Maris!
    Meie plaan on vahepeal võtnud sellise kuju, et reedese päeva (1.august) oleme Seattle´is ja võibolla laupäeva ka. Siis aga sõidame edasi (üürime auto) ning põhiline sihtkoht saab olema Yosemite rahvuspark oma kaljude ja karudega. Ja pärast tahaks jõuda ka läänerannikul ookeani äärde, käia Los Angeleses jm. tagasi lendame San Franciscost.

Lisa kommentaar

Loading