Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Uus telefon ja kontaktihaldus

Üle kolme aasta vahetasin oma telefoni. Sest senine armas Nokia 6800 oli omandanud juba sellise väljanägemise, et seda oli piinlik avalikus kohas välja võtta - kõik hakkasid lausuma tähendamissõnu kingsepast ja kingadest. Ning lisaks kulunud ja katkisele korpusele hakkas ta ka sisuliselt ajale jalgu jääma: ei olnud tal 3G-d, SurfPort näitas end algelisel moel (uute teenuste töiseks demomiseks kasutasin seepärast laenatud telefoni) ja tagatipuks halvenes ka kuuldavus. Kuid mis teha, ma lihtsalt olen tehnikasse pikaks ajaks kiinduv - omaseks saanud telefonist oli kõigest hoolimata ka nüüd ikka väga raske loobuda...

Nüüd on mul siis uus taskusõber. Kuid kuna mul on telefonis ligi 800 kontakti, oli vaja need vanast uude ümber saada. Leivo abiga sai see Outlooki vahendusel edukalt tehtud, kuid ilmnes ootamatu probleem: elu ja tehnika on viimastel aastatel ikka nii kõvasti edasi läinud, et mul tuli ette võtta suur töö oma kontaktide ümbersalvestamisega.

Sest minu telefonis olevate kontaktide ajalugu algab aastast 1996, mil numbri juurde sai minu tollases telefonis salvestada nime ainult teatud tähemärkide piires. Ning loomulikult ei olnud mingit vajadust eristada ees- ja perekonnanime, kogu info tuli kirjutada ühte lahtrisse. Nii salvestasin kõigepealt perekonnanime ja selle järele niipalju eesnimetähti kui mahtus. No näiteks Kristjan Otsmann oli mul salvestatud kui Otsmann Kris - see oli loetud tähemärkide piires selgemini isikut tuvastatav nimevariant kui vastupidine Kristjan Ots.

Ning kuna pole midagi igavesemat kui ajutine, on need ammusalvestatud kontaktid rännanud mul telefonist telefoni oma ammusel kujul - ka siis, kui telefonid võimaldasid juba suuremat arvu tähemärke ning eraldasid ees- ja perekonnanime. Segaduste vältimiseks säilitasin stiili, et esimesena sisestasin kontakti perekonnanime ja telefon järjestas nad siis nende esitähtede alusel.

Nüüd aga on mul äkki nii nutikas telefon, et järjestab varem "ühte kasti" sisestatud nimed perenime esitähe järgi, hiljem sisestatud nimed aga eesnime esitähe järgi. Ning kui püüda järjestust muuta, läheb pilt vastupidiseks: vanad nimed on eesnime, uued perenime järgi. Nii et mul on telefonikontaktides üks paras puder ja kapsad: mõnd inimest pean otsima perenime, teist eesnime järgi.

Kaks pikka õhtut olen seepärast tegelnud Outlookis oma kontaktide korrastamisega, et need sealt siis hiljem uuel kujul telefoni saada. Lisaks nimede muutmisele (eesnimi eesnime, perenimi perenime lahtrisse,  liigitan ära ka telefoninumbrid. Varem olid mul kõik läbisegi, sõltumata sellest, kas tegu oli mobiili, koduse või töönumbriga - nüüd aga vean numbrid õigetesse kastidesse. Sest Leivo hoiatas, et muidu võib mul sellest äkki järgmine pudrumudru tulla, kuna kõik loogikad arvestavad juba ka numbrite õiges kastis olekuga.

Positiivne on muidugi see, et lõpuks ometi võtan nüüd ette ka vanade kontaktide nimed täies pikkuses välja kirjutada!

Kommentaarid (7) -

  • Kaja

    27.06.2007 14:42:39 | Vasta

    Testkommentaar, kas kommentaarium töötab Smile

  • Oliver

    27.06.2007 15:14:04 | Vasta

    Testin IE7'ga kommenteerimist, sest hetkel viimase Firefoxiga ei taha see teps mitte toimida.

  • Leivo

    27.06.2007 16:16:02 | Vasta

    fdsfdsf

  • laif

    28.06.2007 10:03:42 | Vasta

    [offtopic]Live search teeb lehe laadimise üsna pikaldaselt venivaks.[/offtopic]

  • laif

    28.06.2007 10:05:46 | Vasta

    [offtopic2] Operaga töötab kommenteerimine. [/offtopic2]

  • Tanza

    28.06.2007 15:46:05 | Vasta

    ka mul on probleeme Firefoxiga kommentaaride lisamisel ehk nei dei teki. Nüüd katsetan IE6-ga. Mis mudel uus taskusõber on?

  • Kaja

    28.06.2007 15:49:43 | Vasta

    Taskusõber on Nokia E70 - tahtsin klindlasti telefoni, mil on täisklaviatuur.
    Firefoxi probleemiga püüame tegelda (st Leivo tegeleb, mina vaatan püüdlikult tarka nägu tehes kõrval Smile

Lisa kommentaar

Loading