Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Vaata Maailma tasumata mittepoliitiline teadaanne

Vaata Maailma edastab blogijate vahendusel meeldetuletuse, et on aeg minna koodikaartidelt üle ID-kaardile või Mobiil-ID-le. Avaldan minagi selle teate, seda enam, et mul on ka isiklik huvi panna inimestele südamele, et vormistagu nad endale Mobiil-ID. Mul on jätkuvalt kavas võita ära firmasisene müügivõistlus ja propageerin sellepärast kõigile: sõlmige minu soovitusel Mobiil-ID leping ja andke sellest mulle teada.

Kuidas mul läinud on? Selle nädala tulemused pole veel välja käidud, kuid loodan, et lõpuks ometi on mul võimalus saada 2. kohalt esimesele (oli lihtsalt hea nädal vahepeal). Aga isegi kui see nii on, on eduseis mõnelepinguline, nii et - kel soov Mobiil-IDga nii mulle kui endale üks heategu teha, minge vormistama :)

 

Nüüd aga siis Vaata Maailma teadaanne:
_______

 

Kallis inimene!

 

Alates 2. maist on koodikaardiga internetipanka sisselogijatele päevaseks makselimiidiks 5000 krooni. Ära siis üllatu, kui rohkem maksta ei õnnestu! Suuna oma internetibrauser parem aegsasti aadressile www.id.ee ja õpi selgeks, kuidas ID-kaarti või Mobiil-ID-d kasutada - siis pääsed sellest limiidist. Kui jääd hätta, saada palun oma probleemi kirjeldus mulle aadressile mart@tehnokratt.net, subject- reaga "ID-mure".

 

Limiidi alandamine ei ole välja mõeldud sinu kiusamiseks vaid tuleneb sellest, et koodikaart ei ole teab mis turvaline sisselogimisvahend.

Aga kui sa ei taha turvaline olla, siis võid muidugi ka koodikaarti edasi kasutada. Pätt saab siis vaid 5000 krooni varastada - muidugi kui sa kohe esimesel päeval märkad, et keegi su kontole ligipääsu on saanud :)

 

Turvalist internetikasutust soovides,

Mart Parve, Vaata Maailma SA

Kommentaarid (6) -

  • Fre

    02.04.2008 20:34:35 | Vasta

    Nats offtopic, aga... Hakkasin praktilistel kaalutlustel kiirkorras id-kaardi kasutajaks ja tegin ära ka esimese digiallkirjaga avalduse. Tulemuses olen parasjagu pettunud. Mul oli vaja kiirkorras elukoht registreerida ja internetis esitatud avaldust menetleti täpselt 10 tööpäeva nagu on maksimaalselt ette nähtud võimalik aeg. Oleksin ma läinud ise linnaosavalitsuse sotsosakonda avaldust viima oleks kohe ära registreeritud. Kuna Tln toetustest osa on seotud sissekirjutusega, siis oli tegemist suht kriitilise asjaga.... Panga puhul jah, on selge eelis olemas, aga muude teenuste puhul mõtlen nüüd enne hoolega läbi, kas mul on aega oodata või ei.

  • nimi1

    02.04.2008 21:57:36 | Vasta

    Ei leia mingit mõtet mobiili-id-l. See on rohkem turvarisk.

  • Kaja

    03.04.2008 10:44:58 | Vasta

    Fre: Jah, ametnikud on sageli alles osakamatud e-teel tulnud avalduste jm käsitlemisel Frown Aga kui aega oodata on, siis igal juhul tuleks ikka digiallkirjastada ja interneti võimalusi kasutada - ega nad muidu ei õpi ka Smile

    Nimi: Sel teemal olen küll valmis tuliselt väitlema hakkama Sinu argumentide ümber lükkamiseks, aga kuna sa hetkel pole neid esitanud, siis ei oska ma muud öelda, kui sama kategooriliselt väita: on mõte ja ei ole turvarisk Smile

  • Andres P

    03.04.2008 10:55:47 | Vasta

    Igal asjal on kellegi jaoks mõte. Elu teevad mugavaks pisiasjad, mille kasutamise Sa oled enda jaoks selgeks teinud ja kasutad. Ja mobiil-ID teeb mugavamaks kahtlemata. Kui ei kasuta pole mõtet jah, aga siis pole mõtet ka turtsuda.

  • digidigi

    07.04.2008 17:58:52 | Vasta

    mul on lihtsalt hea meel, et kaja on võistluses esimene ;)
    Kaaj toetada oli tore, kuigi oleksin liitumise nagunii teinud, nüüd ütleks, et kasutada on mugavam kui id-kaarti - ei pea kaardilugejaga jändama.
    Ainus asi, et juurde tulid jälle ühed uued paroolid ... Frown

    Samas kolleeg, kellel id-kaart rikki on läinud, oli kurb, et ilma id-kaartita mobiil-id-d sõlmida ei saa. igal juhul pead enne uue id-kaarti taotlema.....

  • Kaja

    07.04.2008 22:14:01 | Vasta

    Aitäh Smile Aga kui paroole liiga palju saab, siis võib Mobiil-ID omad muuta näiteks samaks kui ID-kaardil.

Lisa kommentaar

Loading