Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Vaata, kuis leegitseb jüriöö

Kristiines oli eile hilisõhtul kooliõpilaste jüriöö jooks ehk koolidevaheline teatevõistlus. Igal aastal on see olnud tõrvikutega, aga tänavu levis millegipärast jutt, et ohutuse kaalutlustel (no et kuum õli ei tilguks ja keegi kõrvetada ei saaks) joostakse tänavu taskulampidega. Ma naersin hulk aega, kui lapsed seda rääkisid, kuid igatahes uskusin. Eurostumine on ju igasuguseid asju üliturvaliseks nõudnud, miks ei võiks ta siis krabada ohtlikku tõrvikut kooliõpilase käest.

Kati läks üritusele pealtvaatajaks - roosade seemisnahast kontsasaabastega, ise praalides, et tema esindab kooli ainult intellektuaalsel tasandil. Aga kui ta juba seal oli, siis muidugi jooksis ka. Õnneks küll sõbrannalt laenatud tossudes, mis aga ei tähenda, et saapad tervelt pääsesid - sadas kõvasti vihma ja teksade sääred andsid roosadele saabastele tumesinist värvi.

Ja siiski oli ka tänavu joostud tõrvikutega. Mis muidugi oli tähendanud, et tõrvik kustutati kohe stardis ära, et oleks mugavam ja kiirem. Jah, pole ikka neil tänapäeva noortel aimu romantikast, ütlen ma. Vabalt võinuks selle poolest jüriöö jooksul ka taskulambid olla.

***

Mina aga andsin mõni aeg tagasi jah-sõna kaaslastele, kes kutsusid orienteerumise jüriöö teatejooksule ööl vastu pühapäeva. Ega mul täit arusaamist ei ole, miks ma jälle sinna lähen - eelmine katse paar aastat tagasi Saaremaal (pildil võtan stardis vahetust üle) lõppes pooletunnise ragistamisega pimedas poolläbipääsmatus kadapikus, nii et juba viienda punkti juures oli asi selge, et seda punkti ma ei leia ja tulemust kirja ei saa. Aga kui see pisiasi kõrvale jätta, siis oli tore ning võistkonnakaaslased polnud pahased ka. Tõsi, peale minu ei leidnud kõiki punkte veel kaks inimest meie viieliikmelisest tiimist, nii et ma polnud ainus tulemuse murdja. Tänavu aga see oht on, sest teised on ikka orienteerujad mis orienteerujad. Jääb loota, et nad sellest hoolimata ei ole liiga pahased. Ja eks ma proovin siis ennast ületada, igal juhul.

Kommentaarid (3) -

  • Age

    21.04.2006 17:46:34 | Vasta

    Nii umbes 20 aastat tagasi plikapõlves käisin koos isa võistkonnaga ka Saaremaal Jüriöö jooksul. Muud pole meeles, kui et viimasest punktist kuni finišini pidi kulgema poolest reiest saadik vee sees. Nii et rohkem nagu kahlamine, mitte jooks. Punktide võtmisest suur ei mäleta, vist ikka leidsin kõik üles.
    Sellel aastal aga magan ma jooksu magusalt oma voodis maha. Isa aga, vaatamata oma 75-le eluaastale, on ikka rivis ja võistkonnas!

  • Age

    21.04.2006 17:48:17 | Vasta

    Ähh, tegin isa kaks aastat vanemaks, häbi mulle! Ikka veel noor mees oma 73 eluaastaga!

  • Kaja

    24.04.2006 23:43:58 | Vasta

    Jah, orienteerumine olevat eluaegne haigus, eks Su isa näide tõestab seda Smile Ja kuna need kanged vanad oskavad nii hästi orienteeruda, siis minusugune mitte-just-väga-orienteeruja on pidevalt kogenud, et jookse punktide vahel nii kiiresti kui tahad, igas järgmises punktis on rõõmus memm või halli habemega taadijuurikas ikka ees Smile

Lisa kommentaar

Loading