Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Vastutustundetu eesti pere rehvid

Gonsiori tänavas sõitsin pikalt bussi järel, mille taga oli reklaam: "Barum- eesti pere rehvid". Ma ütleks selle reklaami põhjal, et vastutustundetu eesti pere rehvid. Sest (iseenesest armsal) pildil oli kujutatud auto tagantvaade, kus näha kaks eesistuvat täiskasvanut - korralikult turvavöödega kinni -, tagaistme keskel aga lahtiselt seismas rõõmus põngerjas, kes tagasõitjale lehvitab.

Jah: väike laps autos lahtiselt seismas.

Millal ometi saavad täiskasvanud (reklaamitegijad, rehvitootjad, kõik lapsevanemad...) aru, et ka laps on inimene ning ka tema turvalisuse eest tuleb hoolt kanda? Ja et reklaamikunstnikud ei peaks propageerima vastutustundetut käitumist, kus väikelapsel lastakse sõitvas autos lahtiselt ringi trallata. Urmas oskab kindlasti välja arvutada, millise massiga paiskub kahe esiistme vahelt vastu esiklaasi 15-kilone lapsuke, kui turvavöötatud issi 50-kilomeetrise linnakiiruse juures näiteks äkkpidurduse teeb...

Nojah, ilmselt tahtis kunstnik lihtsalt nunnut pilti joonistada. Ega mõelnud, mida see olukord liikluses tegelikult tähendab. Ja rehvitootja või -müüja, kes reklaami kinnitas, kah ei mõelnud.

See ongi kurb.

 

Kommentaarid (3) -

  • Marit

    25.04.2007 13:34:03 | Vasta

    Ja väga kurb on ka see, et tegelikult paljud lapsevanemad ei panegi oma last turvatooli, põhjendades, et "ega ta ju ei tahagi seal olla, hakkab vinguma". :S

  • sammas

    25.04.2007 16:03:59 | Vasta

    Aga eesti blogipere lemmik, blogipuu, arvab just oma blogis web.tahvel.info, et reklaamida võib kõike, peaasi, et maksavad.

  • Kaja

    25.04.2007 17:05:12 | Vasta

    Pmst sedasama arvavad ju kõik keskkonnad - raadio, tele, ajalehed-ajakirjad, välipindade pakkujad... Nii et pole blogipuu sugugi patusem kui teised keskkonnad. Ajalehedki avaldaksid Inno Tähismaa reklaami (kui viitad sellele, et blog.tr.ee reklaamkastis figureerib Inno ja Irja rikas elu).
    Reklaami mõju ja vastuvõtt on aga avaldamise faktist täiesti teine teema Smile

Lisa kommentaar

Loading