Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Veel rattandusest

Ilusa ilma ja peatselt lõppeva töö/koolinädala tähistamiseks käisime eile koos Kati ja Odega ratastega Mustamäe metsas sõitmas. Jüri sõitis tegelikult ka, aga omaette ja mujal.

Mõned asjad, mida on meil seoses rattandusega vaja lähiajal teha:

1. Ode rattaga Hawaiisse minna. Kõigepealt sellepärast, et kui eelmisel korral enne Roheliste rattaretke käisime seal stemmi vahetamas, ei keeratud seal lenksu korralikult kinni. Või pandi selline (sobimatu?) stemm, et ei saagi enam lenksu korralikult kinni? Igatahes on nii, et hoolimata nii Leivo kui meie enda püüetest seda kuuskantvõtmega kõvemini kinni keerata, on mõne aja pärast jälle lenks lahti, pöörleb vabalt paremale/vasakule ilma ratast pööramata. Väga häiriv.

No ja teiseks tegi Ode koolistaadionil või -platsil rallit või muidu kiiremaid ringe ja pani eriti kiiret kurvi võttes külje maha. Tulemuseks väändunud käiguvahetaja kang (aitäh A&T Spordi meestele, kes selle kiire kriisiabi korras sellisesse olekusse tõmbasid, et enam ei käinud vastu lenksu) ja üldse halvasti klõpsuvad käigud. Ja viltu väändunud pakiraam :)

2. Jüri rattaga hooldusse minna. Lihtsalt hooldusse - käigud, kett, pidurid jne on vaja pärast uue ratta mõnesajakilomeetrilist sissesõitmist pisut timmida.

3. Odele ja Jürile soetada kerge tuultpidav rattajakk. Praegu laenab Ode Kati jakki, aga kui nad koos sõidavad ja jaki-ilm on, on see keeruline. Eile tõmbas Kati selga oma ammuse punase dressika, aga see siiski pole rattasõiduks hea. Ja Jüri sõidab kas jopega (kui ilm on väga külm) või lühikeste varrukatega särgis (ka siis, kui ilm on lihtsalt külm :)

Aga mind on tabanud tõeline teiste ratastega sõita proovimise maania: eile sõitsin osa aega nii Kati kui Ode rattaga ja muidugi olid mõlema käigundused (isegi Ode ratta kahjustustest hoolimata) paremad kui minu omal. Nii et järgmine punkt:

4. Oma rattaga vähemalt enne 36-tunnikat hooldusse minna. Eesmärgiks siis timmida käike nii palju kui see võimalik on (ja kindlasti on).

Ja enda ja Jüri ratta puhul mõtlen veel, kas minna hooldusse Hawaiisse nagu seni (ja millega ma olen varem väga rahul olnud) või proovida mõnda muud kohta. Sest see Ode lenksu-jama ikka väga häiriv. Ja minu enda rattal jäid eelmisel korral pidurid kinnitamata (seda märkasin õnneks kohe väljudes ja läksin tagasi). Aga kui varem on mul olnud turvaline tunne, et ma ei pea olema rattaremondi või -hoolduse asjatundja tehtud tööde ülevaatamiseks, et mingit jama ei oleks - siis see usaldusväärsus on praegu nagu mõranema hakanud. Ehkki kahe väikese kogemuse puhul pole see kindlasti mitte õiglane.

 

Kommentaarid (5) -

  • Naabrimees

    22.05.2009 14:35:11 | Vasta

    Miks mitte Fixust proovida?
    Minu subjektiivsel hinnangul on sealsed rattamehaanikud ühed Tallinna parimad. Pealegi hea lähedal käia, asub Marja poe vastas Marienthali selveri kõrval.

  • Maare

    22.05.2009 16:06:11 | Vasta

    Fixus jah. Mine proovi seal.

  • nuhk albert

    22.05.2009 20:56:40 | Vasta

    soovitan kosmose juures, vana kalevi võimlas olevat töökoda. remondib mees, kes on aastakümneid rattaga mehetegusid teinud ja veel mõni aasta tagasi käis pensioniealisena Paldiskist pealinna rattaga tööle.

  • kaur

    22.05.2009 22:38:49 | Vasta

    velomaan on see kalevi võimla koht

    ma olen muidu Rohi tänava rattapoest norm teenindust saanud.
    ja NRP (x-sport vist moodsal ajal) on teinud nii ja naa tööd, aga viimane kord käisin seal - enne rohelisi - ja kõik sai kenasti korda.

    mis puutub usaldusse - KÕIGIL juhtub apsakaid. nii et ratta kontroll pärast hooldust on igal juhul vajalik. pole ju raske - saad ratta kätte ja teed maja ümber tiiru ja kui mingi jama on, oled kohe tagasi.

  • Maaraja perenaine

    22.05.2009 23:30:15 | Vasta

    saatsin sulle blogimängu...ma muidugi ei tea, kas sa osaled neisSmile

Lisa kommentaar

Loading