Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Viitan Skype´i blogile

Skype´il on hea algatus: viita kuni nädalalõpuni nende blogile või kodulehele ja saad nänni. Lahe, usun et blogi saab palju klikke ja külastajaid ja ehk ka püsilugejaid juurde.

Ja mina nüüd testin, kuidas see asi toimib ja kas neli päeva hiljem on juba 100 esimest reageerinud või mitte. Et kas tasub ideed varastama või edasi arendama hakata.

Arvan igatahes, et niisugune algatus täiesti töötab. Erinevalt näiteks SLÕhtulehe Normaalse kõnekaardi projektist, mis oli - on my humble opinion - täiesti ebanormaalselt üles ehitatud. Lõika ajalehest kuponge, pane ümbrikusse, osta mark ja saada kuhugi. Ja kui siis veel sibad kuhugi ja ostad kõnekaardi, saad iga kupongi eest kaks tasuta kõneminutit. Brr. Ma heameelega iroonitseks SLÕhtulehes töötavate tuttavatega, et kas nad said selle kampaaniaga kaks või koguni kolm kupongikogujat, aga ma olen sellisteks seltskonnanaljadeks liiga konkurendiga seotud isik.

Kommentaarid (3) -

  • Larko

    16.02.2006 23:23:15 | Vasta

    Skaibikad ise tunnistasid, et kopieerisid selle idee <a href="fotokonn.blogspot.com/.../...a-vim-propaganda.html">Taanielilt</a>, kes lubas 20 esimesele viitajale Noam Chomsky raamatu "Meedia ja võim" saata. Taanieli kvoot sai paari päevaga täis. Mulle laekus raamat eile, täna alustasin selle lugemist. Ma kindlasti ka oma muljeid raamatust veebis edastan. Mõni teine teeb ehk samuti, ehk siis Taanieli kampaania igal juhul toob rohkem kui 20 linki juurde.

    Skype kindlasti saab oma ülesandega hakkama. Samas on mul raske seda ette kujutleda, milline võiks kontsept Sinu tööandja puhul olla. Mastaabid on ikka täitsa erinevad. Ja meeles tasub sedagi hoida, et Taaniel korraldas viidete arvestuse täies mahus manuaalselt. Skaibikad eeldasid meilimist et nad viited tuvastaksid. Aga kui Sulle hakaks 1000 ajaveebnikku meilima, et nende saidil on vastav viide olemas ja Sa peaksid need kõik ise kontrollima, kujutled Sa ette milline töö Sulle sellest tekiks?

    Ei taha käesolevaga seda turustamise meetodit Sinu tööandjale mitte soovidada, risti vastupidi. Lihtsalt tahtsin erinevate mastaapide puhul tekivatele probleemidele tähelepanu juhtida. Lisaks jääb küsimus selles, milline toode või teenus Teil võiks viitajatele pakkuda olla. Aga see polegi enam minu mure. ;)

  • Rain

    16.02.2006 23:43:29 | Vasta

    > Et kas tasub ideed varastama või edasi arendama hakata.

    Mulle meeldiks, kui EMT varastaks Skype-lt selle "the whole world can talk for free" idee Smile

    Just kidding.

Lisa kommentaar

Loading