Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

eesti.ee meiliaadress nimevahetusel

Eesootav perekonnanime vahetus tõstats minu ette veel ühe küsimuse: mis saab minu "vanast" meiliaadressist eesnimi.perenimi@eesti.ee ? Oma senise perenimega aadressi olen juba aastaid aktiivselt kasutanud, muuhulgas mitmele poole (Orkut, Facebook, LinkedIn) kontode loomisel, meilinglistidesse registreerumisel ning üldse igal pool, kus tegutsen eraisikuna. Mis saab kõigest sellest, kui mu vana meiliaadress ilma uuele edasisuunamiseta suletakse? Ja veel enam: mis saab näiteks siis, kui mu vana, minu poolt vabanenud aadress antakse edasi mõnele mu nimekaimule? Eeldatavalt hakkab siis tema saama mulle edastatud teateid ning halvimal juhul võib ta näiteks ka minu kontode paroolimuutmise kinnitused hoopis endale saada...? Viimast muidugi siis, kui ma peaksin unustama kuskil oma meiliaadressi muuta.

Perekonnaseisuametist ei osatud selle küsimuse peale öelda muud, kui et sellist asja pole seni veel kunagi küsitud :)

Vastuse sain eesti.ee portaali haldajatelt, kes mu maha rahustasid: meiliaadress on seotud isikukoodiga ning ka minu vana meiliaadress jääb pärast nimevahetust minule, kui ma just ise ei pea vajalikuks selle kautamist lõpetada. Aga isegi pärast minupoolset sulgemist seda uuele inimesele välja ei anta.

Nii et tulevikus saab mul siis olema kaks eesti.ee meiliaadressi. Püüan seda vana siis vähehaaval igalt poolt maha saada, aga kindlasti võtab see aega.  Sest kardan, et paljusid kohti, kuhu selle aadressi olen andnud, ma enam isegi mäleta...

Kommentaarid (1) -

  • Larko

    02.03.2009 01:07:15 | Vasta

    Pealegi on mitmel pool veebis just meiliaadress kasutajatunnuseks, mida ei saagi muuta ilma et uut kasutajakontot lood. Seega on igatipidi mõistlik lasta vanal edasi tiksuda ja lihtsalt suunata uuele ümber.

Lisa kommentaar

Loading