Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

9-18 kammitsais

Olen juba kaks nädalat elanud ilma kehtiva deebetkaardita. Eelmine aegus novembri lõpus ning tegelikult olnuks mul terve novembrikuu võimalik minna Forelli kontorisse ja uus kaart kätte saada.

 

Ainult et see minu Kristiine-kodu lähedane pangakontor on avatud ainult esmaspäevast reedeni kell 9-18. Minu tööpäev Lasnamäel asuvas büroos algab aga vahemikus 7:30-8:30 ning lahkumine sõltub tööletuleku ajast. Kuna aastalõpu eel on palju tegemist, istun ma kontoris nii kaua, et mingi valemiga ei jõua läbi ummikutes linna enne kella kuut Lasnamäelt Kristiinesse. Lõuna on kah ainult pool tundi, nii et ka siis ei jõua seda edasi-tagasi 18-kilomeetrist reisi ära teha.

 

Selle tõttu on mul vahetamata ka autojuhiluba, mis samuti aegus novembris. Selle vahetamiseks pean ma ju hankima kõigepealt tervisetõendi (tööajal!) ja jõudma ARKi (tööajal!)

 

Tegelikult on mul isegi paindlik tööaeg ja väga suur vabaduse määr. Mu ülemus kindlasti ei nuriseks, kui jõuaksin pangaskäigu tõttu tööle alles kell kümme hommikul või lahkuksin varem – peaasi, et oma töö tehtud saan. Aga mulle lihtsalt ei meeldi seda vabadust kuritarvitada, sest väga paljudel inimestel meie organisatsioonis see võimalus puudub. Ning kuna kogu firma töökultuur algab peast ehk peakontorist-büroohoonest, pean ma suutma tööajast kinni pidada.

 

Positiivne kõige selle juures on muidugi see, et reedel lõpeb mu tööaeg kell 15:30. Esmaspäevast neljapäevani on meil nimelt tööpäev veerand tundi pikem ja reedel selle võrra tunni lühem. Nii et plaanin eeloleva reede otsustavalt üritustevabaks ning tegelen siis oma ametlike asjadega.

 

Küsimus aga jääb: mis valemiga ajavad oma asju inimesed, kellel esmaspäevast reedeni on töö kell 9-18?

Kommentaarid (11) -

  • Heiki

    13.12.2006 12:13:51 | Vasta

    Kui asi puudutab Hansapanga kaarti, siis minu hiljutine kogemus näitas, et on võimalik helistada pangakontorisse, kus valmis kaart ootamas ja paluda see saata mõnda teise. Näituseks on lasnamäel kaks kontorit, mis kauem lahti Idakeskuses kuni 19 ja Ülemiste keskuses kuni 20.

  • Kaja

    13.12.2006 12:15:02 | Vasta

    Oo, see on hea teada! Aitäh!

  • s

    13.12.2006 12:17:37 | Vasta

    oot, sa siis sõidad ilma lubadeta? Smile

  • Kaja

    13.12.2006 12:29:24 | Vasta

    Ütleme nii, et sõidan aegunud lubadega. Või ma ei tea, kas on tegelikult awegunud - lugesin ARK kodulehelt, et kui aegunud lube ei vahetata aasta jooksul uute vastu, siis tuleb uuesti eksamile minna... Nii et kuni aasta on siis justkui lubatud viide? Smile Usun tegelikult, et ei ole, et peaks ikka õigel ajal ära vahetama... Aga see maksab ka oma 600 krooni (riigilõiv+tervisetõendi tasu), mis jõulu eel pole üldse mitte väike väljaminek, nii et igati ebameeldiv asi Smile

  • Larko

    13.12.2006 14:29:41 | Vasta

    Hansapanga kaardi väljastamise kontori saab ka veebi läbi endale meelepäraseks välja vahetada. Ise olin aastaid selle kontoriga seotud, mis SAS-Radissoni juures asub, kuigi mulle on mugavam Vanalinna kontoris käia. Alles hiljem tuvastasin, et asi kahe hiireliigutuse taga seisis.

    Peale selle juhtus mulle kord nõnda, et ühes Eesti provintsilinnakeses (mitte ei olnud Tartu) jäin oma kaardist ilma. Käisin kohalikus kontoris, kust helistati sinna kuhu vaja ja ma sain paar päeva hiljem uue kaardi sootuks teisest provintsilinna kontorist kätte (mis samuti polnud Tartu).

    Juhiload aja korda ja seda ruttu. Ei tahaks vahi all oleva avalike suhete juhi poole pöörduda kui seda vaja. :-P

  • Atacama

    13.12.2006 17:52:31 | Vasta

    Larko kommentaarile lisaks, et siis, kui uus kaart juba kuskil kontoris ootab, siis see veebi kaudu muutmine enam ei mõju. Siis peab ikka helistama.

  • Age

    13.12.2006 18:56:20 | Vasta

    Tahtsin ninatarka mängida aga kliendid on tänapäeval kõik nii targad juba! ;)
    Seega - sul on lahendus juba olemas Smile)

  • kaur

    13.12.2006 23:06:31 | Vasta

    Kaardi saab kasvõi koju tellida. SEB-s kindlasti saab, Hansas vist kah).

    9-18 töö oleks korraga nii nuhtlus kui õnnetus. Pank on lihtne juhus. Aga kui on vaja notari juurde minna? Lapsega arsti juurde? Mul endal on autol ülevaatus tegemata Frown osalt samal põhjusel.

    Samas, 9-18 töö tähendaks ilmselt ka seda, et lööd kell 18 ukse kinni ja enam tööasjust ei mõtle. Kõik! Oleks ju mõnus elu, eks? Aga sina loed pühapäeva hommikul lehest oma viimast pressikat ja hoiad hinge kinni, et kas "kirjanik" sai ikka jutu mõttest aru või "kirjutas" ise...

  • Perry

    14.12.2006 00:08:22 | Vasta

    Kui ma ka politseionule seletama hakkasin seda, et aasta jooksul on võimalik juhilube vahetada siis politseinik luges lakooniliselt lubade pealt kehtib kuni.... eht teisisõnu on need load kehtetud. Tänu jumalale oli seekord inimesest politseinik ja käskis mul kiiresti uued teha.

  • Fre

    14.12.2006 00:44:51 | Vasta

    Tegelikult kõige suurem oht ongi see, et ühel hetkel tekib rutiini paus. Mina lõpetasin täiskohaga töö reklaamiagentuuris esimese lapse sündides ja kui korra oli vabama päevakava maik suus siis enam sellest loobuda ei suutnud. Leidsin, et akadeemiline maailm on ainus, mis pakub mulle sobivat paindlikkust - suvi vaba, jaanuar vaba ja osa tööd õhtupoolikuti (lihtsam lapsed pereringis kantseldatud saada). Tean ka inimest, kes samal põhjusel juba aastaid "PandiMajas" töötab - ta ka ei kujuta ette et kuis oma asjad aetud saab kui 2 tööl 2 vaba laevagraafiku asemel iga päev tööl peaks käima.

  • kummel

    13.01.2007 19:44:26 | Vasta

    Elu KÕIGE tähtsam asi on tööaeg. Muidigi. Kompleksid.

Lisa kommentaar

Loading