Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Hansapanga tervisejooks avatud

Eelmise aasta headest emotsioonidest tiivustatuna registreerusin ka tänavu Hansapanga tervisejooksule.Tiimi nimi seekord "Elioni SK - Meie". Lihtsalt, paremat nime ei tulnud registreerimisel pähe: tänavu kompenseeris osalustasu Elioni Spordiklubi (eelduseks, et kogu tiim kuulub Spordiklubisse), nii et igati viisakas oli Spordiklubi tiimi nimes ära tuua.No ja mis variatsioone seal järel ikka aretada, "Meie" jääb vähemalt hästi meelde :)

Ilm liiga sõbralik ei olnud, kuid rajal otsest vihma õnneks ei saanud. Rada Pirital - vana tuttav. Hea kerge lippamine 4,5 km.

Tegelikult peaks ikka hakkama pulssi mõõtma ja korralikku trennipäevikut pidama.Tõepoolest, läbitud kilomeetritest olulisem on ju see, kui palju millise pulsisagedusega teha. Minul aga on praegu ainult kolm teadaolevat variatsiooni: sörk (ei aja lõõtsutama), lippamine (sörgist kiirem) ja kiire jooks (ajab juba väga hingeldama, saab teha lühikest aega). Kui tahan kaalust alla võtta, jooksen sörgist veel aeglasemalt. Kui tahan kiirust arendada, teen sörgi vahele kiiremaid etappe. Aga vaadates, kui teaduslikult ja teadlikult nii paljud teised neid asju teevad... peaks vist ka...

Ode oli kah jooksmas ja tegi esimese poole väga kiiresti. Olin lausa üllatunud, kui nägin, et olin temast ees ainult tagasipöörde aasa jagu - kui mina seda aasa lõpetasin, siis tema sellele läks. Pärast väsis ta muidugi ära, nii et teine pool tuli aeglasem.

Preemiaks tubliduse eest (et ta üldse viitsis vihmase ilmaga kaasa tulla, tiimi nimekirjas teda ju pole) ostsime talle kolmveerandpikkuses jooksuretuusid, uue rattakiivri (roosa!) ning rattasärgi (roosa!). Viimast poleks küll otseselt vaja olnud, küllap oleks ta edaspidigi minu tagavara-rattasärgiga hakkama saanud... aga lihtsalt nii nunnu oli.

Kommentaarid (3) -

  • Age

    03.05.2007 20:52:46 | Vasta

    Sul siis vedas - mina jõudsin rajale umbes-täpselt kl 5 ja jäin korraliku vihmasabina kätte. Viis plusskraadi koos külma vihmaga olid ikka vastikud küll.

    Aga jooksin oma (peaaegu) uhiuue pulsikellaga ning tundsin end tiba tobedalt ;)) Selleks, et õiget pulsivahemikku mitte ületada, praktiliselt lonkisin. Ja vaatasin, kuidas enamik rajaolijaist (v.a mõned kepikõndijad) mulle selga näitasid ... Järgmisel korral panen mustad prillid ette ja teen näo, et see ei ole mina Laughing

  • Kaja

    03.05.2007 23:06:36 | Vasta

    Aga kust sa tead, et nimelt see on õige pulsivahemik? Test ütles?
    Või peabki algul üliaeglaselt võtma, et pärast hakata tulemusi parandama?

  • Age

    04.05.2007 00:10:22 | Vasta

    Jah, just nimelt koormustesti põhjal. Arst määras aeroobseks koormuseks max 146 lööki minutis. Selles mõttes vahemik töötab, et enne pulsikella ma ilmselgelt pingutasin tempoga üle ja üle 45 min hästi ei kestnud - jalad kanged ja hing kinni. Pulsivahemikus joostes saan lõdvalt 1,5 tundi lipata ja jõudu jääb ülegi. Ja teoreetiliselt peaks jah mingi aja pärast tempo tõusma ja pulss samaks jääma.

    Aga eilsel jooksul oli ilmselt xdream veel kontides, pulss tõusis hästi kiiresti ja kergelt kõrgele.

Lisa kommentaar

Loading