Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Kes ütles, et lapsed ei mõjuta vanemate otsuseid?

Ode Liis osales kooliõpilaste varivalimisel ning tegi oma otsuse kindlasti kordi kaalutletumalt kui mõnigi täiskasvanu, kes üsna huupi oma ristikese tõmbab. Ode luges kõikide programmid põhjalikult läbi ning haris nende osas mindki, selgitades, milliste põhimõtete ja valimislubaduste pärast valis ta just erakonna X.

Mina e-hääletasin täna ja valisin sama erakonna. Olen pikka aega olnud küll ühe teise partei valija, kuid neis viimasel ajal pettunud. Sest viimasel ajal on nad ühe teise, mulle vastumeelsega, olnud täpselt paras paar - no tõesti, võta üks ja viska teist, seo selgapidi kokku ja lase allavett ujuma :) Aga uut alternatiivi, eriti praeguste kohalike omavalitsuste valimiste ajal, mul kah ei ole – ja nii valisingi Ode eelistatud erakonna, mis siiski ka mulle endale suhteliselt sümpaatne oli.

Sest valimata jätmine põhimõttel “las nad siis toimetavad seal, mina oma häält ei anna ja pesen sellega oma käed puhtaks” mulle kah ei meeldi. Ka halbade valikute seas peab olema siiski mõni vähem halb ja loodan siiralt, et mu praegune seda on.

Kommentaarid (5) -

  • toivo

    08.10.2009 19:44:30 | Vasta

    mis selle erakonna nimi siis ka on?

  • nuhk albert

    09.10.2009 10:31:23 | Vasta

    minu tšikk osales ka varivalimistel ja teatas, et oleks valinud rohelised, aga kuna ma olen neid kriitiliselt arvustanud, siis valis selle erakonna, keda ma aastaid olen ise hääletanud. nii usin kui Ode ta küll ei olnud.

  • Kaido

    12.10.2009 10:51:48 | Vasta

    Ma pakun, et selle erakonna nimi hakkab I tähega Smile

    Aga tõsisemalt. Mina isiklikult olen endale selgeks teinud, et isegi kui mulle ükski erakond tegelikult ei sobi (ilmavaate poolest olen tsentrist, millist valikut ma kahjuks Eestis teha ei saa - pole lihtsalt valget tsentristlikku erakonda), lähen ma ikkagi valima. Ja valin lähtudes põhimõttest, et ma hääletan demokraatia poolt.

  • Kaja

    12.10.2009 12:50:21 | Vasta

    Toivo: ma ei ole Ode käest küsinud, kas ta on nõus oma valiku avalikustamisega (oma valiku avalikustamisega avalikustaksin ju praegu automaatselt ka tema valiku). Nii et kuna meil on siiski salajane hääletus (ka varivalimistel), siis ma praegu veel seda ei ütle. Õhtul küsin järgi Smile

  • Kaja

    13.10.2009 09:48:20 | Vasta

    Rääkisin Odega ja saan nüüd öelda: meie valisime Rohelised Smile Kristiine piirkonnas olid küll üsna tundmatud tegelased, nii et isikute tasandil eelistus puudus ja isiku valisime üsna huupi.

Lisa kommentaar

Loading