Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Kodune kutsenõustamine

Kuna elukutse valimine, esialgu küll haridustee jätkamise otsuse kujul, muutub lõpuklassis õppiva Kati jaoks iga päevaga aina lähemaks tulevikuks, algatasime koduse kutsenõustamise projekti. Ehk siis Kati räägib inimestega, kes mõnel Kati jaoks potentsiaalsel edasiõppimisalal töötavad, selle elukutsevaliku headest ja veadest ning sellest elukutsest endast praktilise poole pealt ka. Et mida seal siis ikka tehakse ja milliste askeldustega oma päevi täidetakse.

Paar päeva tagasi käiski meil külas Maare, tutvustades märksõna “juura”, mis praegu on Katil eelistatumate valikute seas. Tuleb tunnistada, et oli minulgi huvitav, Katist rääkimata, nii et veel kord aitäh selle õhtupooliku eest! Ja Heitile ka, kes seda kannatlikult kaasa kuulas :)

Eks neid potentsiaalseid valikuid ole Katil muidugi veel (lõpuklass ju ikkagi alles alguses), aga näiteks tuttavat ajaloolast pole mul vist meie praegustest lähiringidest küll võtta. Leivo soovitas küll kohe kutsuda Mart Laar, aga nii kõrge lennuga see meie kodunõustamine siiski ei ole :) Hakka või kunagisi klassivendi Aimarit ja Erikut üles otsima, kes vist mõlemad ka jätkuvalt sel õpitud alal leiba teenivad… See on kah muidugi mittetõsiselt öeldud mõte, sest ma pole neid keskkoolist möödunud aastate jooksul praktiliselt näinudki.

No aga vähemalt rakendusliku füüsika osas oleks eksperte üsna lähedalt võtta, nii et vaata ette, Kati, selle eriala nimetamisega :) Rakenduslikku füüsikat toob Kati oma tulevikuna välja nimelt siis, kui teda liiga palju tüüdatakse (sageli ka asjatundmatu) arutelu ja arvamusavaldustega mõne tema võimaliku tulevikusuuna kohta. Rakendusliku füüsika kohta aga ei oska tavaliselt keegi enam midagi arvata :)

Kommentaarid (6) -

  • Viljar

    08.10.2009 15:46:12 | Vasta

    Laariga peaks praegu olema ju lihtne kokku saada. Piisab vaid kohvikusse minemisest ja kohvi tellimisest. Asi see seal siis üht pisikest kutsenõustamist ära küsida ei ole. Tuleb ainult selgitada, et see on valimiskampaania üks väga tähtis osa (töö noortega).

  • Kaja

    08.10.2009 15:51:42 | Vasta

    Aga kui ta hakkab rääkima hoopis poliitiku raskest, kuid tänamatust tööst? Seda õnnetust veel vaja, et lapsest tema karismaatilise iskiku mõjul poliitik saaks Smile

  • Age

    08.10.2009 15:54:25 | Vasta

    Minu TÜ-s rakendusliku füüsika lõpetanud sõbranna juhib praegu edukalt ühe börsiettevõtte tütarfirmat. Tema oma sõnade järgi on rakenduslik füüsika parim asi õppimiseks, sest selle eriala õppimisest saadud karastus võimaldab hiljem töötada kellena iganes.

    Äkki Kati mõtleb ümber...? ;)

  • Kaja

    08.10.2009 16:02:57 | Vasta

    E:r - Aitäh, Triinu blogi püsilugeja olen ka mina, see artikkel on tõesti asjalik.

    Age: Karastuse mõttes võib see küll hea olla, aga ma olen kindel, et Su sõbranna (arvan, et tean, keda silmas pead) oleks ilmselt jõudnud sama tulemuseni ka lilleseadet või feng shuid õppides - ta on lihtsalt nii särav ja jõuline isiksus Smile

  • sille

    10.10.2009 12:35:29 | Vasta

    Minu poeg kaalus ka ajaloo valikut. Aga asjaliku inimesena, selestas ta mulle, et ajaloolasena pole Eestis tulevikku. Kui, siis ainult õpetajana (mina nimelt olen õpetaja Laughing ). Ja valis hoopis majanduse.

Lisa kommentaar

Loading