Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Kroksid ja kodune moepolitsei

"Emme, me peame sinuga tõsiselt rääkime sinu jalanõuvalikust."

Umbes niisuguse teatraalselt dramaatilise  pöördumisega esines Kati hiljuti minu suunas. Kui oskasin ainult hämmastunult silmi pööritada, muutus tema ilme veel dramaatilisemaks:

"Sa olevat oma kroksidega kodunt välja läinud ja Leivo pool käinud!"

Nojah. Pean tõesti omaks võtma, et suve keskel ostsin ma endale kroksid. Või õigemini mitte kroksid, vaid nende odavad analoogid, mida ei tohikski nimetada kroksideks (Crocs on ju kaubamärk), vaid pigem lahtise kannaga augulisteks kalossideks vms. Olid teised tagasihoidlikult valged (mu emal on Kati ja Ode täielikuks õuduseks helerohelised) ja maksid 99 krooni. Ost sai teoks hoolimata Ode häälekast protestist, et niiii koledaid asju ei tohi meie majapidamisse soetada.

Ei olegi ju mitte keegi mitte kuskil väitnud, et need jalavarjud on ilusad. Aga on neetult mugavad - maal käisin ma igal võimalusel ema helerohelistega ja tahtsin endale omi.

Algul plaanisingi oma libakroksid maale viia, aga siis mõtlesin ümber. Et hea linnaski prügi välja viimas käia, postkastist lehte tuua või muid koridoripealseid pisitegevusi teha, mida päris paljajalu ei tee. Toasusse kui selliseid mul ei ole, kodus käin nimelt paljajalu või - külmematel aegadel - sokkis. Krokse (nimetame neid pealegi nii) on aga hea jala otsa lükata ja saab nad kummardamata jalast ära ka. Tõelised laisiku jalanõud.

Olgu. Kati (kes kodus kohe Ode kroksivaenulikku parteisse lisandus) ja Ode lubasid mul neid ka sellistel eesmärkidel kanda.

Nüüd aga olin ma kroksidega käidavat areaali omavoliliselt laiendanud ja tõepoolest läinud nendega Leivo juurde - õhtul, mil võtsime ette lammutamisele kuuluvate köögikappide tühjendamise ja tühjendatava köögi remondiks ettevalmistamise. Kah töö, kus tuli kogu aeg jalanõusid jalga pista ja ära võtta, küll prahi väljatassimiseks, küll muuks. Kroks tundus õige valik.

"Aga kuidas sa üldse tead, et ma kroksidega käisin?" esitasin ma pärast väikest järelemõtlemist täiesti loogilise küsimuse, sest ei Katit ega Odet olnud mu mineku ja tuleku hetkel kodus.

"Jüri ütles. Sest  need sinu kroksid on ka tema meelest maailma inetuimad asjad."

Einohjah. Nüüd pean ma ilmselt rõõmus olema, et vähemalt Leivo mind tol korral koju jalanõusid vahetama ei saatnud.

Kommentaarid (8) -

  • ieska

    02.09.2009 09:08:36 | Vasta

    Ja mina mõtlesin, et ma olen ainus moepolitsei ohver

  • Leivo

    02.09.2009 12:39:16 | Vasta

    Kui sa minu juurde tulid siis esimese asjana märkasin ma et nüüd käid juba linnapeal ka nende valgete asjadega...

    Aga nüüd pean ütlema, et olen paar päeva käinud roosade ja kolm numbrit väikeste samasuguste kotadega. See juhtus meie US-reisil, kui ühte campingusse jätsid eelmised omanikud sellised maha.
    Minust jäid need samuti maha...

  • Kadri

    02.09.2009 13:39:11 | Vasta

    Daam oleks sinu asemel läinud kingadega ja kalossid ridiküliga kaasa võtnud. Ausalt. Mul on selline ridikül, kuhu mahuvad sellised asjad.

  • Epp

    02.09.2009 13:52:34 | Vasta

    Smile)) meie maja moeikoon teatas ka, et kroksid kooli vahetusjalanõudeks on social suicide. ma nimel rääkisin liigse entusiasmiga välismaal Crocsi poes nähtud kingadest, sest ei teadnud, et nad teevad ka kõrgekontsalisi suht soliidse välimusega jalavarje. isegi selline kraam pidi täielikult out olema ...

    kalosside koleduse suhtes olen su lastega täiesti päri Smile

  • Fre

    02.09.2009 23:27:12 | Vasta

    Mina saan ka pidevalt sõpradelt tõreleda selliste jalanõude pärast aga enamasti on tegemist inimestega, kellel pole pidevat õue ja toa vahet käimise vajadust. Mugavuse osas pole kahjuks viisakamat analoogi välja mõeldud. Ja ma olen ennast ka aina enam nende jalatsitega avalikest kohtadest leidnud. No kui on vaja linnast maale sõita ja teepeal kusagilt läbi hüpata jne. Nii see vanusega kaasas käiv. enese käestlaskmine paratamatult hiilivalt algab ...

  • Kaja

    03.09.2009 09:16:29 | Vasta

    Mis puutub daam olemisse, siis on ainult üks inimene, kes mind daamiks peab - mees, kes ükskord oli rabatud sellest, et mul olid autos kontsakingad, mille ma autost väljudes jalga panin. Põhjus selles, et mulle ei meeldi kontsadega sõita - tunnen, et ma ei pruugi piisavalt täpselt ja tugevalt pedaalile pihta saada, kui ootamatu kriisiolukord peaks tekkima.

    Muidu aga on daam olemise hästi kokku võtnud Doris Kareva:

    Daam kunagi ei kerja, tal on kõike küllalt.
    Ka siis, kui tahaks valust oiata,
    et olla daam, ma vaikima pean üllalt.
    Kui plahvatan, siis ette hoiatan.

    Nii et jah, mina kindlasti daam ei ole Smile

    Mis aga puutub koledate jalanõude kandmisse, siis minu puhul see küll vanusega kaasnev eripära ei ole. Kandsin ka 18-aastaselt täiesti süüdimatult kummikuid, kui oli väga märg ilm. Ja ainult kehitasin õlgu, kui neid koledaks peeti. Eks ikka taas ole asi selles, et ma pole loomult daam Smile

  • laborihiir@

    03.09.2009 10:44:07 | Vasta

    Vaimustusin Crocsidest, neist õigetest, Friedrichschafeni matkamessil. See värvi ja mudelivalik... Materjal on justkui loodud meie kliimasse, kus 9 kuud valitseb kehv suusailm. Pesu riputades, koerale süüa viies, aiatöödel, korraks autoga poodi lipates...
    Meie kodu jalatsiriiulis on neli erinevat suurust ja värvi kota-Crocsipaari. (Mujal maailmas saab originaalegi 10-20 EURi eest, kui õigesse kohta juhtud.) Ja lisaks on meie mobiilikottide hulgaski kaks lõbusat Crocsi kota-telefonihoidjat. Luban end moepolitseil trahvidaSmile

  • kaur

    05.09.2009 02:27:15 | Vasta

    A kus neid eestis müüakse? Smile

Lisa kommentaar

Loading