Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Kuidas saada gümnaasiumi?

Meie pere mätta otsast vaadatuna puhkes probleem gümnaasiumi vastuvõtukatsete ümber ühel kolmest kõige ebasobivamast aastast: tänavu on põhikooli lõpetamas ja gümnaasiumisse astumas Jüri. Ja ta plaanib minna Reaalkooli, kus tema huvisid ja suundumusi vaadates olekski tema õige koht ja kuhu ta reaalainete katsetega tõenäoliselt (koputan siinkohal kolm korda vastu puud) ka sisse saaks. Igaks juhuks alustas ta täiendavalt ka füüsika ettevalmistuskursusega, sest füüsika ei ole ta praeguses, muidu väga hea tasemega Lilleküla Gümnaasiumis, just kõige tugevamalt antud aine.

Aga ma tõesti ei oska hinnata, kas oma praeguse viie- ja mõneneljalise tunnistusega oleks ta Reaalkooli konkurentsivõimelne. Võibolla on puhasviielise koolitunnistusega pürgijaidki nii palju, et saaks neist klassid komplekteeritud ja jääks ülegi...?

Iseenesest huvitav, mlle alusel peaksid koolid sissesaamise ja väljajäämise otsustama siis, kui näiteks viimasele vakantsele 10 kohale on 40 pürgijat, kellel täpselt ühesugune keskmine hinne. Ainete alusel? Aga kui neist 40st on 15-l ka hinnete muster täpselt ühesugune (st kõigil on 4 näiteks kodanikuõpetus ja kehaline kasvatus)?

Reaalkooli direktor on vähemalt praegu lubanud siiski katsed korraldada ja nende tulemustega arvestada. Loodan väga, et teda kui seaduserikkujat sellepärast hiljem vangi ei panda.

Kommentaarid (3) -

  • britta

    21.01.2009 13:45:57 | Vasta

    Ohjah...Mõistan su muret (ja asjaosalise hingevaeva). Ise samas situatsioonis...Krt, miks on vaja töötav süsteem mitteseadsulikuks kuulutada ja siis ajada juttu, et vaatame, kas saab seadusemuudatuse teha ja kui ei saa, siis sel aastal on kõik kuidagi teistmoodi jne jne...ptüi!

  • nimi

    22.01.2009 05:28:38 | Vasta

    no aga viielise tunnistusega õpilane ongi ju mõistlikum valik, kui nelja-viielise tunnistusega, kes on tugev ainult ühes valdkonnas. viieline on ju tugev kõiges.

  • nimi

    22.01.2009 09:06:20 | Vasta

    Lihtsalt eri koolide hinded pole ju tegelikult võrreldavad. Enda 15a taguse kogemuse põhjal näiteks oli nii, et ühe Mustamäe kooli inglise keele 5 oleks Reaalkoolis olnud selge 2. Samas Reaalkooli füüsika või vene keele 5 oleks Mustamäel olnud ehk nõrk 4. Matemaatika, eesti keele ja ajaloo hinded oleks ehk enam-vähem võrreldavad olnud. Aga üldiselt ma arvan, et paari neljaga on igati asja ükskõik kuhu Tallinna kooli.

Lisa kommentaar

Loading