Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Ma olen prohvet (Savisaare blogi valguses)

19. oktoobril 2005 mõtiskles Henrik blogide tuleviku üle. Muuhulgas lootis ta: „Uus kvaliteet tuleks sellest, kui kirjutajate hulka tekiks rohkem intelligentseid, informeeritud inimesi, kes actually tegeleks millegagi, kelle mõtted oleks jagamist ja lugemist väärt. Ma tahan näha blogivat suure (või minupärast kas või väikse) firma juhti. Tippriigiametnikku (okei, unistus). Tippsportlast, tipplauljat, tipp-prostituuti, tippkoristajat... Või tunnustatud akadeemiliste ringkondade esindajat, kes suudaks oma ideid uue meediumi nõutaval kujul pakkuda.”

 

Millele mina vastasin kommentaariumis:

 

"Muidugi oleks lahe blogiv tippjuht jne. Aga - ma olen väga skeptiline ja arvan: sellised blogid läheksid Dilbertit tsiteerides peatselt joonele "Since when is marketing a crime?" - ehk siis blogide kaudu hakataks (küll varjatud vormis, ent sihiteadlikult) müüma, töötajaid motiveerima, suhtekorraldust tegema, sõnumit edastama jne. /../

Ning siis läheb nii, et blogi muutub meediaplaanis samasuguseks listitud kanaliks nagu on trükimeedia, TV, raadio ja internet. Igaühele tehakse lihtsalt oma lahendus lähtudes kampaania sõnumist: no näiteks kirjutatakse lisaks lahtihüppavale pop-up bännerile ka "siiras ja südamest tulev" blogijutt."

Kommentaarid (5) -

  • Siiri

    09.01.2007 05:04:01 | Vasta

    Inimeste käitumise jälgimine ja ettearvamine käib Su ameti juurde ju Smile Järelikult teed oma tööd hästi ja oled õige koha peal.

  • Peeter Marvet

    09.01.2007 08:26:44 | Vasta

    Siiski, varem või hiljem jõuab ka tippjuht faasi kus tal tekib vajadus "i want to get my life back" ajaveebi järgi...

    (jahloomulikult on ka neid tippjuhte, kes kuuluvad marketingiosakonnale... aga oleme ausad, meid kumbagi ei huvitaks nende kirjapandu ega nende juhitavas organisatsioonis töötamine, eksole?)

  • henrik

    09.01.2007 08:35:18 | Vasta

    Õigust räägid, Kaja. Aga alati on väike lootus, et imelise kahepoolse suhtlusega blogimaailmas suudavad lugejad sellisel puhul piisavalt lärmi teha ja sundida tippblogijat oma joont muutma või teha nii palju lärmi, et inimesed seda blogi ignoreerima hakkavad. Tänavu katsetame seda siis Savisaare peal Smile

    Blog.tr.ee jaoks piisab igatahes pealkirjas Savisaare mainimisest ja juba klikitakse su postitus raudselt enimloetute hulka. Õudne.

  • henrik

    09.01.2007 11:55:58 | Vasta

    Hommik vara. Ma tahtsin tegelikult meelde tuletada vist eelmise nädala "Välismäärajat" Kukus, kus Kadri Liik ja tema külalised rääkisid muuhulgas ka sellest, et kuigi arvati vastupidi, siis internet on osutunud hiiglama heaks kanaliks manipulaatoritele ning selle kaudu saab massidega uskumatuid asju ette võtta.

    Ma ise mõtlesin seda umbes kuu aega tagasi, et kas neti puhul oleks võimalik Goebbelsi tarkusi rakendada ning kas massid osutuksid manipuleeritavaks või tekiks kollektiivne mõistuse hääl. Ma ei tea praegu vastust, aga iga päev kaldun manipuleeritavusse järjest rohkem uskuma.

    Kas teie arvates pole see huvitav teema mõtlemiseks?

  • Kaja

    09.01.2007 12:45:31 | Vasta

    Just, seda ma silmas pidasingi! Lihtsad manipulatsioonid on kasvõi ka need murtud lille MSNi panemised mingi leina märgiks, Google-pommi tekitamised... Olgu, need on hetkel ehk mõistlike inimeste kaasaminek. Aga mida aeg edasi, seda enam muutub ka internet manipulatsioonikanaliks masside ärakasutamise huvides. Savisaar on geniaalne manipulaator (see pole halvustavalt, pigem tunnustavalt öeldud), nii et võibolla on tema blogi tekkimine Märk - kui nüüd ülepingutatult väljenduda ;)

Lisa kommentaar

Loading