Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Minu Ode Liis

23.septembril oli Ode Liisil 16.sünnipäev ja nagu ikka, tahtsin ma sellel puhul temast midagi ilusat kirjutada. Kahjuks oli see sünnipäevajärgne nädal nii kiire, et hingest tuleva kirjutamiseni jõuan alles nüüd.

Ode Liis, mu pesamuna, on mulle väga hingelähedane. Lausa nii, et mõnikord teda vaadates tunnen ma, kuidas südamel on suurest õrnusest valus.

Mulle meeldis käia koos temaga orienteerumas, kui ta oli veel väike. Või jooksmas, mida teeme mõnikord ka nüüd. Või suusatamas või rattaga sõitmas, viimast on küll harva ette tulnud.

Ma armastan tema tehtud sööke ja olen temalt õppinud kartulipudru-hakklihavormi ja šokolaadikoogi tegemise.

Ta jumaldab kasse ja üldse loomi - enamik meie koduloomi on meile jõudnud Ode algatusel. Viimase aja mõte on tal olnud saada loomaarstiks ja ma olen täiesti kindel, et temast saaks hea, nii omanike kui loomade poolt jumaldatud tohter.

Viimasel ajal loeb ta õhtuti, väsinuna, samasuguseid tühiseid raamatuid nagu mina :) Siis, kui isegi põnevuse jaoks oled liiga väsinud ja on nii hea võtta kätte midagi väga kerget...

Tal on palju sõbrannasid - või õigemini, tõelisi sõbrannasid on siiski piiratud arv, aga tema lähikonnas tiirleb alati palju kaaslasi. Viimastel aastatel ka meessoost :)

Talle läheb väga korda lähedaste ja suguvõsaliikmete käekäik. Hiljuti, näiteks, muretses ta väga selle pärast, kas keegi ikka saab Helenit korvpallitrenni viia. Ma tundsin end väga süüdi, kui järgmisel päeval selgus, et olin unustanud seda Katilt küsida - Kati tuli tookord nii hilja koju, et Ode juba magas, ja ma olin Odele lubanud Katilt tema plaane uurida. Naljakas, aga ma ei tundnud end süüdi mitte niivõrd Heleni, vaid just Ode ees...

Ta on nii minu moodi ja samas nii erinev. Ma armastan teda väga.

___

Mõned varasemad kirjutised. Meenutusi tillukesest Ode Liisist. Ode Liisi 11.sünnipäev sõbrannadega kodus.  13-aastase sünnipäeva tähistamine Nõmme seikluspargis.  Ode Liis 14 - meenutused tema sündimisest. Ode põhikooli lõpetamine.  Lihtsalt Odest.

Ah jaa, Ode nimepäev on 1.märtsil ja Liisi oma 23.septembril.  Ja oma kaitsepühak - kahe nime vääriliselt lausa kaks - on Ode Liisil ka.

Kommentaarid (3) -

 • nuhk albert

  30.09.2010 22:27:09 | Vasta

  ma mäletan siiani seda peres ja kodus ilmunud lugu, kus te kaanetüdrukud olite. ei mäleta küll, kes kirjutas.

 • Kaja

  01.10.2010 9:08:42 | Vasta

  Jaa, see oli tore artikkel Smile Kirjutajaks Epp Petrone (tollal veel küll teise perekonnanimega).
  Selle loo ilmumine ajastus muide briljantselt hetkele, kui ma (ilmselt mingis meeltesegadushoos) arvasin, et võiks poliitikuks hakata ja kandideerisin mingi naisliikumise ridades kohalikku omavalitsusse. Õnneks ei ületanud see naisrühmitus valimiskünnist, aga mina sain ilmselt tänu sellele Pere ja Kodu artiklile küll üllatavalt palju hääli Smile

 • sille

  01.10.2010 12:37:47 | Vasta

  Ka mina mäletan seda ajakirja ja isegi artiklit mingil määral. Smile

  Väga ilusasti kirjutad oma lastest! Kohe nii, et tekib tunne nagu ma tunneksin isegi Ode Liisi. Kurb ka veidi kui pesamuna nii vanaks sai? Meie pesamuna saab 16 jaanuaris.

Lisa kommentaar

Loading