Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Nagu isa, nõnda tütar

Käisin Bauhofis kassile puidugraanuleid ostmas ning nägin müügil soodushinnaga helkurveste – neid, mis järgmisest aastast ka Eestis kohustuslikud. Kuna minu autos seda veel pole, viskasin ühe ostukorvi. Mõtlesin hetke ja võtsin veel kolm – Kati, isa ja Toomase/Karini autosse. Leivo autos teadsin seda olevat: Euroopas on mitmes riigis vest ammu kohustuslik, nii et enne üht meie tänavust eurotrippi sai see soetatud.

Suvekumme isa garaaži hoiule toimetades pistsin vesti isale pihku. Et näe, ma just käisin poes ja ostsin meile kõigile, et olemas oleks.

Isa hakkas südamest naerma ja ütles, et ka tema käis just ehituspoes, nägi soodsa hinnaga helkurveste ja ostis kohe mitu, mõeldes meie kõigi peale.

Kommentaarid (4) -

  • anonyym

    13.11.2010 21:19:16 | Vasta

    Ostad vesti kuna seadus kohustab, eksole? Järsku oskad seletada siis, kuidas selle vesti kandmist nõuda saab? Kui autost väljas oled, siis sa oled jalakäija, ja sul peab helkur olema. Kuidas nõutakse selle vesti kandmist?

    Mitte et see vest hea ei oleks, on küll, kui vaja auto juures midagi askeldada, aga mõtlen just seaduse silmis asja...

  • Leivo

    14.11.2010 16:39:42 | Vasta

    Kuna meil tuleb sagedasti ette ka välismaal käimist (ja koos autoga) siis mõnes riigis võib saada kopsaka trahvi isegi selle eest, kui seda vesti autos pole.

  • Kaja

    15.11.2010 11:47:47 | Vasta

    See vest ongi olukordadeks, kus tuled autost välja - näiteks maantee ääres, kui tahad vaadata, miks tagumine kumm vibreerib; tahad natuke selga sirutada vms. Muidugi võid siis kehastuda jalakäijaks ja kasutada hoopis helkurit, aga ma arvan, et vest peale tõmmata on mugavam. Pealegi, mina unustan helkurit riiete vahel ümber tõsta - näiteks spordivõistlusele sõites on juba spordiriided seljas, ja ma pole üldse kindel, et mul oleks meeles igaks juhuks sinna ka helkur kinnitada...
    Lisaks on vest kindlasti tõhus selliste õnnetuste vältimiseks nagu mõni aasta tagasi juhtunu: kaks meest lükkasid teepervel väljasurnud autot, aga tagant sõitis teine auto neile sisse ja õnnetus lõppes vähemalt ühe autot lükanu surmaga (ma täpselt ei mäleta, mis teisest sai, kes algul sai raskelt vigastada).

  • anonyym

    15.11.2010 21:10:36 | Vasta

    Ma täiesti mõistan vesti vajalikkusest, aga küsimus oli just seaduse silmis vesti kandmisest... Politseil vist ei õnnestu mingil moel seda kontrollida.

Lisa kommentaar

Loading