Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Natuke ajalugu: USA president Tallinnas

27. ja 28. novembril külastab esimese ametisoleva USA riigipeana Eestit George W.Bush. Eile õhtul veerand üheteistkümne paiku sai Air Force One Tallinna lennuväljal õnnelikult maha ning küllap kõrge külaline täna pärastlõunal siit ka sekeldusteta minema pääseb. Ja ongi läbi meie 14 tundi kuulsust, mis viib Eesti maailma teleekraanidele ja kardetavasti ka terroristide teadvusse.

Kindlasti ja loomulikult on see visiit välispoliitiliselt suur saavutus ja märgi mahapanek. Kui aga minu erialamätta otsast vaadata, siis Eesti-siseselt on paraku tegu olnud tõelise suhtekorralduskatastroofiga. On ju elementaarne PR-tõde, et kui on vaja inimestele ebamugavust põhjustada või nende harjumuspäraseid tegevusi-sipelgaradu muuta, tuleb neile ära seletada, milleks see hea on. Kus on õnn, kus on kasu. Ja seda tuleb pidevalt korrata.

Bushi visiidi puhul on aga positiivne pool olnud praktiliselt olematu. Isegi kõige lihtsama tõdemusega, et see on Eestile suur au ja meie välispoliitikale suur tunnustus, on oldud äärmiselt kitsid. Ainus positiivne noot on meelde jäänud Jüri Luige poolt, kogu muu sõnumivoog on aga ainult ja ainult negatiivne. Ja suunatud sellele, kuidas elu neil päevil vastikuks muutub. Ei saa kooli, ei saa tööle. Liiklus suletakse. Betoon ja barrikaadid. Julgeolek võtab kontorid üle, seifid avatakse ja pommikoerad lastakse peale. Mobiilsidet võidakse segada. Akna avamise korral tulistatakse. Ühistransport on häiritud ja lennud hilinevad. Prügi ei veeta ja post ei liigu. Häda ja ikaldus. Kaat ja kadu. Loogiline, et kõige selle peale sünnivad kodanikualgatuse korras üleskutsed kõndida neil päevil linnas ülestõstetud kätega.

Ja mina teen täna tööd kodukontoris. Selleks, et mitte läbi linna sõitmisega vaeva näha.

Kommentaarid (8) -

  • Terje

    28.11.2006 12:45:23 | Vasta

    See kõik on ikka meeletult üle paisutatud probleem. Minu tööle tulekut, seal olemist ja kojuminekut ei takista bush paraku üldse. Ja ka enamikku Eestist tegelikult ju. Lihtsalt häma.

  • Kaja

    28.11.2006 12:57:32 | Vasta

    Just, seda enam on prohmakas see hüsteeria õhutamine: meedias kajastatu põhjal on tunne, et on nagu maailmalõpp, tegelikult... on üpris normaalne.

  • Larko

    28.11.2006 15:34:23 | Vasta

    Kuidas selle levi segamisega tegelikult jäi? Või on see riigisaladus? Smile

  • Kaja

    28.11.2006 15:38:28 | Vasta

    Äripäev kirjutas, et Bushi pressikonverentsil oli mobiililevi ära kadunud.

  • Lota

    28.11.2006 21:13:42 | Vasta

    Aga, Kaja, kirjuta siva üks kommentaar lehte! Ma olen sinuga täiesti nõus. Sama asi töötas ka kuninganna puhul ja lõpuks nägi linn välja nagu pärast tuumarünnakut. ainuke sõnum, mis see seltskond koju viib on see, et eestis pole inimesi.
    ajakirjandus on oma müüva uudise otsimises täiesti segaseks läinud.

  • Peeter Marvet

    28.11.2006 21:54:08 | Vasta

    Aga vähemalt üks PR-kiitust vääriv olukord oli, see politseinik keda kanal2 reporter näitas meeleavaldusega seoses suutis rõhuvalt idiootlikus olukorras säilitada korraga rahu, väärikuse ja huumorimeele, mida meile põhjamaalastele pole just palju antud Smile

  • Kaja

    29.11.2006 08:43:54 | Vasta

    Lota: Ei hakka ma ajalehe kaudu õpetama, räägin pigem otse. Mis see ajaleheartikkel ikka annab peale selle, et mina saaksin näidata, kui tark ma olen ;)

    Pets: Reporter jäi mul kahjuks nägemata, aga head sõnad võib edastada Politseiametisse. Usun, et neil on hea meel.

  • Fre

    01.12.2006 08:33:47 | Vasta

    Minu jaoks kõige adekvaatsema kommentaari asjale andis susts enne Bushi saabumist astrid Kannel (kuulsin autos sõites raadiost). Et võiks katsuda kuidagi ära unustada selle, et Eestisse tuleb George Bush ja suhtuda asjasse kui Ameerika presidendi visiiti. Et primaarne on visiit ja isik ise pole nii tähtis. Praegu oli igasuguse kommunikatsiooni sõnumite tähtsusjärjekord nii, et 1) Bush, tõenäoliselt mitte väga nupukas; 2) suur jama; 3).....; 12) juhuslikult on ta Ameeria president. Meil ju ka on presidendid ikka välismaal käinud hoolimata sellest kes nad parajasti on.

Lisa kommentaar

Loading