Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Natuke ajalugu: tõusis käibemaksumäär ja muud 1.juuli muudatused

Alates tänasest on enamiku kaupade ja teenuste käibemaksumäär varasema 18% asemel 20%. Vastava otsuse võttis Riigikogu vastu 18.juunil 2009.

Ühtlasi tõuseb kütuseaktsiis, jõustub uus karmim töölepinguseadus, karmistuvad liiklustrahvid, vähenevad haigushüvitised, lõpeb õppelaenu kustutamine lapse sübnni korral ja mida kõike veel.

Jah, tänasest ei ole maailm enam endine...

Mul muide oli punutud kaval generaalplaan, kuidas saada veel madala aktsiisi ja vana käibemaksuga bensiini, kuid kanda see juulikuu autokuludesse (juuni limiit oli juba täis saanud): sõita bensiinijaama mõni minut pärast südaööd, et saada juulikuu kuupäevaga ostutshekk. Plaan oli rajatud sellele, et ega nad öösel kohe kuupäeva kukkudes muutma ei hakka, ehk alles hommikul. Aga võta näpust! Postimees Online´is oli uudis, et tanklates tõuseb hind just nimelt südaööl. Nii et mu suur kavalus kukkus juba eos läbi - aga noh, vähemalt ei pidanud selle mõnekümne krooni võitmiseks südaöösel tanklasse sõitma :)

Kommentaarid (3) -

  • Pets

    01.07.2009 11:33:20 | Vasta

    Aga sõida nüüd tanklasse, sest aktsiis on veel vana... ;) Käibemaks tõstis kütusehindu 25 senti.

  • Larko

    01.07.2009 17:06:59 | Vasta

    Oot, oot! Juunikuu limiit täis? Kas seda tuleb nii mõista, et kaval plaan südaöiseks tankimiseks oli mõeldud tööandja kasuks?

  • Kaja

    02.07.2009 11:39:43 | Vasta

    Loomulikult mõtlen ma ka tööandja kasudele - ostan bensiini võimalikult soodsalt, ei pargi vanalinna tsoonis kui alternatiiviks on jätta auto kesklinna tsooni ja paarsada meetrit jalutada jne. Aga muidugi on mul selle juures mängus ka omakasu, sest kui limiit on täis , siis edasi maksan ma kulude eest juba ise.

Lisa kommentaar

Loading