Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Neljas nädal pulsikellaga: treeni rohkem ja uued ketsid

Kui eelmistel nädalatel olen saanud treeningplaani järgimise eest karika, siis nädala 51 kohta märkis kell "Treeni rohkem". Õigusega - üks trennikord jäi tegemata. Ühel õhtul oli halb ilm, nii et lükkasin jooksu pühapäevale paremaid aegu ootama. Aga pühapäeval, kui olin juba jooksuriideid selga panemas, helistas Anneli ja kutsus enda poole pudelit veini lahti tegema. Muidugi siis prioriteedid muutusid :) ja otsustasin trennikorra kompenseerida esmaspäevase pikema jooksuga.

Mis muidugi pole õige - mu treeningplaani mõte tundub olevat "vähe korraga ja sageli". Aga ma pean tunnistama, et see on tüütu...

Enda täiendavaks motiveerimiseks ostsin endale aga uued tossud. Kui mind  ühe aastase vabatahtliku töö eest ootamatult tänati võimalusega endale tuhande krooni eest midagi kinkida, otsustasin sellele ise juurde investeerida ja siirdusin joonelt A&T Sporti. Mõttes mõlkusid oma sobivust tõestanud Salomon XA Pro-d, kuid kohapealse pika proovimise järel otsustasin ümber hoopis XT Wingside kasuks. Tundusid nagu veidi kitsama liistuga ja ka pahkluu juurest tugevamalt ümber jala. Samuti tundus nende võrk pisut tihedam, mis ehk on kasuks läbi mere ja liiva jms minekul (mitte et ma ei teaks, et enamik sodi tuleb sisse ikkagi üle tossu serva).

Ja taaskord pean ütlema, et mulle meeldib käia spordipoodides, eriti A&T Spordis ja Hawaii Expressis. See kogemus, et müüjad on entusiastlikud ja asjatundlikud - ma hirmsasti tahaksin osata seda ka oma töövaldkonda laiendada!!! Ja ma ei ole ka kunagi, mitte kunagi kohanud neis poodides klienti paikapanevat eelarvamuslikkus suhtumist, nagu paraku ehitus- ja autokauplustes. Isegi kui ma lähen spordipoodidesse daamimantlis ja kontoriprillid ees, ei kahtle müüjad kunagi, et ma tõesti tahan osta seiklussporditosse, ega juhata mind edasi näiteks vabaajajalatsite riiuli juurde... Autot valides maadlesin näiteks aga kogu aeg sellega, et müüjad tahtsid mind kui kontsadega naisinimest vägisi vedada mahtuniversaalide juurest väikeautode osakonda ning ehituspoes on mul otsesõnu soovitatud kauba valimiseks koos mehega tagasi tulla :)

Aga need teemad lähevad spordiradadest juba päris kaugele. Otsi kokku võttes luban, et uutest tossudest innustust saanuna püüan käesoleval nädalal taas karikavääriliselt treenida.

Kommentaarid (5) -

  • k6ps

    16.12.2009 10:58:23 | Vasta

    Minuteada Sa oled ikkagi tuntud seiklussportlane ja spordipoodide müüjad loomulikult suunavad Sind kõigepealt parima spetsvarustuse riiulite juurde.

    Oled Sa kindel et Sulle kui seiklussportlasele on plaan "vähe korraga ja sageli" just parim?  Ei tea Su olukorda ja eesmärke, aga ma pakuks, et baasvastupidavuse arendamiseks korra nädalas üks vähemalt 2-tunnine trenn ei teeks üldse paha..

    Aga huvitaval kombel võetakse mind mantils, kontsadel ja kontoriprillidega üldiselt igasugustes poodides palju tõsisemalt kui tavalisemas casual riietuses.  Ju ma siis näen nii karm mees välja ;)

  • kaur

    16.12.2009 13:07:12 | Vasta

    Eks müüjad käituvad nii nagu kliendid soovivad. Kui sada daami enne sind on ostnud väikeauto, siis miks peaks müüja arvama, et just sina oled too soorollist puutumata erand?

    Kes too Anneli ka poleks - järgmine kord kutsu ta jooksma ja ütle, et muidu sa veini ei joo. Siis on ju võrdne, eks. Smile

  • Kaja

    16.12.2009 14:11:15 | Vasta

    Kaur: Ma ei väsi rääkimast ei tööl ega mujal, et müüja ei peagi ARVAMA, mida klient tahab, vaid selle vestluses VÄLJA SELGITAMA. Ma meelsasti jätkan seda oma mantrat, kuni mõjuma hakkab Smile

    Kõps: Ma ei ole aastaid  teadlikult trenni teinud, lihtsalt mõni aeg enne võistlusi natuke jooksmas/ratast sõitmas käinud (ja mõnikord pole sedagi). Nii et ma usun, et minule on mis iganes süsteemne trenn hea Smile Ehk jõuan kunagi ka spetsiifilsiet seiklusspordi-trennide juurde ja saan tugevaks Smile

  • Age

    16.12.2009 22:44:21 | Vasta

    Uhh, Kaja, kui sa veel kunagi tugevaks ka saad, mis tulemused siis veel tulema hakkavad Laughing Laughing

    (kadeda kõrvalvaatajana soovitan sul ikka rohkem annelitega veini juua kui trenni teha, siis on minul ka lootust rohkem kui kaks minutit sinu tempole vastu panna - see muidugi selline hüpoteetiline mõttekäik aga ilmselt üsna tõelähedane)

  • AndresP

    17.12.2009 12:00:34 | Vasta

    Ma ei tea Polari treeningtarkvara loogikat. Teised plaani koostavad tarkvarad üldiselt ei planeeri pikemaid kui 2h treeninguid, kuna treeningu efektiivsust mõõtvad parameetrid lihtsalt ei muutu enam (või pole selle jaoks piisavalt täpset matemaatilist mudelit). Seega jah, pigem 5..7 korda nädalas, kui 1*4h SmileEhk need pikad ja madala pulsiga "matkad" pead ise sisse sobitama. Matkad on kasulikud igale kestvusaladega tegijatele, eriti veel seiklusportlastele.

Lisa kommentaar

Loading