Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Nikastatud

Kas tuleb tuttav ette: pead kõrgelt ülevalt midagi kätte saama (raamatut riiulist, nõusid köögikapist, õuna puu otsast vms), kuid ei viitsi taburetti/redelit tuua ning küünitad? Seda on ilmselt kõik teinud, aga minu laiskus viis nüüd äärmusliku juhtumini.

Küünitasin nii kaua, kuni lõpuks seisin baleriini kombel vasaku jala suure varba otsal, paremjalg õhus, ning üritasin kättesaadavat asja parema käe keskmise sõrmega tabada. Ja ikka jäi puudu mingi viimane millimeeter...

... nii et tegin veel viimase pingutuse ülespoole, mille tulemusel käis aga selja sees ootamatu naksatus ja valuhoog - nagu oleksid selgroolülid üksteise küljest lahti naksatanud.

See oli juba mitu päeva tagasi. Aga tänaseni on alaseljas tuim valu, mis muutub ootamatute liigutuste puhul teravaks. Toolilt püstitõusmine mingil tõusunurga hetkel, aevastamine, voodis külje keeramine... Täiesti nagu vana inimene, ristluudest ära :)

Ma ikka vaikselt loodan, et läheb ajapikku ise üle, aga see ajapikk on tõesti juba ebameeldivalt pikaks veninud. Mine või arsti juurde selle veidra jutuga, et küünitasin endal selja paigast.

 

Kommentaarid (6) -

  • helen

    02.10.2009 13:38:38 | Vasta

    Oi kuidas see olukord tuleb tuttav etteSmileSmileAga soovitan proovida vana head pipraplaastrit.Siiani on aidanud-isegi kõige hullemast nõiamoorist on õige pea jälle korralik ingel saanudSmile

  • nuhk albert

    02.10.2009 15:08:18 | Vasta

    selle vastu aitab aeg ja põrandal elamine. kallis kaasa tõmbas selja trennis ära ja magas nädal aega põrandal. tegelt aitas kõige paremini siiski perearsti soovitus, kes visiidi ajal kraamis lauasahtlist välja suure süstla ja teatas rõõmsalt, las naine hakkab teile iga päev nn pehmesse kohta valuvaigistit süstima. see pole üldse keeruline ja ka oskamatu ei suuda sinna süstides erilist kahju tekitada. pärast sellist soovitust hakkas valu kiirelt vähenema. süstal on ravimitekarbis alles, valuvaigistite välja ostmiseni me ei jõudnudki.
    Aga jah, kõval pinnal olemine, villane sall ümber haige koha ja pipra- või sinepiplaaster peaks aitama. Ja kui ei aita, siis pöördu kiropraktiku juurde.

  • E:r

    02.10.2009 16:27:58 | Vasta

    Ei ütleks, et see ainult "vanainimeste" haigus on Smile. Ma olen 27 ja suutsin sel suvel süütus (mittesportlikus) olukorras keha pöörates selja ära nikastada.

    Kordasaamine võttis vähemalt mul pea nädal aega (esimesed paar päeva oli raskusi toolilt üles saamisega, neljandal päeval julgesin rahulikult rattaga kulgeda, 6 päeva pärast tegin esimese kerge jooksuringi).

  • Liina

    02.10.2009 18:29:17 | Vasta

    Mul käis õudusjutt seest läbi, kui seda teksti lugesin :S Olin 23aastane (see fakt lihtsalt selleks, et tõestada, et eaga ei ole seljal eriti pistmist), kui pesin poolkummargil olles hambaid. Piisas sel hetkel aevastamisest, et järgmised kuu aega (ei liialda) veeta liikumisvõimetuna niimoodi voodis, et mees pidi töölt lõunal koju tulema, et mind WCsse aidata. Enne seda "pauku" ei olnud selg kordagi haiget teinud ega midagi taolist. Ole ikka väga ettevaatlik sellise asjaga, oeh.

  • eduard

    03.10.2009 18:15:30 | Vasta

    Kõigepealt tuleb valust lahti saada ja selleks on vaja süüa valuvaigisteid (Diclac, Arcoxia vm), ka retseptita valuvaigistid võiksid sobida. Edasi siis juba ravimine.

  • Kaja

    05.10.2009 15:11:15 | Vasta

    Aitäh soovituste ja kaasaelamise eest - hetkel realiseerisin neist pipraplaastri etapi. On vist tõesti juba pisut parem, võibolla küll soovmõtlemisest või platseeboefektist SmileSpordikreemi peale olin ka ise mõelnud, aga ei söandanud selle lõhnaga tööle tulla Smile Seda Spasatelit ma ei teadnud seni, kui see on vähelõhnav, siis heameelega võtan ka sporditraumade puhul kasutusele. Igatahes proovin ära.

Lisa kommentaar

Loading