Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Ode Liis tegi inkast poppi

Eile õhtul tegi Ode Liis pähe oma armsaima kiisunäo ja ütles, et tal on vaja mulle midagi rääkida. Et ta tegi koos Reelikaga inka tunnist poppi, sest ta lihtsalt ei viitsinud sinna minna. Aga inkas oli ootamatu tunnikontroll ja nüüd saab ta selle eest ilmselt ühe, mida parandada ei saa. Põhjuseta puudumise niikuinii.

Nojah, mis seal ikka. Eks ma ole ise kah omal ajal mõnikord tundidest poppi teinud ja täiesti mõttetutel põhjustel. Nii et mingisse vanemlikku raevu ma ei sattunud ja põhjalikku moraalijutlust koolikohustusest ette ei võtnud. Ütlesin ainult, et ta tõsiselt järgi mõtleks ja et kuigi ma esimesel korral ei pahanda, siis kindlasti ei tohi popitamine reegliks kujuneda. Ja et kindlasti ei kirjuta ma talle puudutud tunni kohta mingit vabandust. Minu heameeleks vastas ta, et seda poleks ta küsinudki.

Ma tõesti loodan, et ta järgi mõtleb ja ise õiged järeldused teeb. Ta on mu lastest kõige rõõmsa- või kergemeelsem ja võibolla ka kõige mõjutatavam. Viimase pärast loodan, et popitegemine oli tõesti tema enda viitsimatus, mitte Reelika viitsimatusega kaasaminek. Ja ehk oleks isegi hea, kui ta karistuseks oma "ühe" kätte saaks.

 

Kommentaarid (2) -

  • Eppppp

    19.01.2006 18:34:35 | Vasta

    Huvitav on lugeda neid teie juhtumisi ja end ette kujutada teismeliste laste emana...
    Mina tegin tohutult poppi 13-15 aastaselt, ma ei ole selle üle uhke ja ma ei oska seda isegi seletada, aga nii see oli - kas pugesin päevaks otsa keldrisse (talvel) või metsa (kevadel, sügisel), raamatud kaasas, või meelitasin õe kaasa ja läksime bussiga Viljandisse kollama. Ja kas ma peaks sellest kunagi oma teismelisele lapsele rääkima? Ei tea. Kas sa Odele rääkisid, et sa ka vanasti poppi tegid?

  • Kaja

    19.01.2006 19:54:46 | Vasta

    Ütlesin küll, et ka mina olen mõnikord poppi teinud. Eks vist kõik on, sellepärast ma ka Ode puudumist üle ei dramatiseerinud, ehkki see mulle muidugi ei meeldinud.

    Ja kuigi neil on üsna range kool, lubas inglise keele õpetaja seekord töö järgi teha ja ka põhjuseta puudumisest ei tule suuremat pahandust. Esimene kord antakse ikka andeks.

Lisa kommentaar

Loading