Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Oh seda Mäepealse Memme...

Mäepealse Memm kukkus laupäeval kodus - ta on nüüd juba talvitumas tädi Malle juures - ning murdis puusaluu. Mis peatselt 96-aastaseks saava vanainimese puhul üldse kerge juhtum ei ole.

Aga kui Memme esmaspäeval Keskhaiglas vaatamas käisin, oli ta masendusest ja pessimismist sama kaugel kui päikesesüsteem mustast august. Või kaugemalgi.

Kuna Memmel on haiglavoodis palju aega ja mitte midagi teha (lugeda selili ei saa, raadiot ei olnud Mall veel tuua jõudnud), mõtles Memm pikalt läbi, mida ta veel teha tahaks.

Näiteks tahab ta minna Pirita uude katoliku kirikusse jumalateenistusele (ma ei tea, kus see on, kuid olin nii liigutatud, et olin valmis teda kohe sinna viima, kui ta jälle astuda ja istuda saab). Ja Loksa surnuaiapühale. Ja Krimmi-ema juurde suvel. Krimmi-emaga on Memmel muide ammune kokkulepe, et nad mõlemad elavad vähemalt 100-aastaseks. Krimmi-emal pole enam palju pingutada, ta saab jaanuaris juba 99. Aga tal on vaja ju veel edasi panna, et ikka ära näha, kas ka Memm oma lubadust peab....

Memm on ikka uskumatult helge inimene!

Muidugi tuli külaskäigu kestel ette ka nukraid noote. Näiteks siis, kui Memm ütles, et kui väga tunneb ta puudust võimalusest oma noorusaega meenutada - pole ju enam peaaegu kedagi, kes oskaks kaasa rääkida. Ja korra ta ikka ka poetas: "Ei tea, kas ma siit enam tõusen..."

Tõused kindlasti, pead tõusma! Head paranemist, armas Memm!

Kommentaarid (3) -

  • KajaT

    10.10.2007 00:24:40 | Vasta

    ma arvan, et su memm mõtles seda uut pirita kloostri kirikut Smile

  • Anneli

    10.10.2007 13:39:21 | Vasta

    Just, seal toimuvad katolikud jumalateenistused. Vt www.piritaklooster.ee

    Olen ühel teenistusel käinud, poolkogemata. Usukauge inimesena tegin saatusliku vea, istusin kusagile keskele. Missa oli pikk ja lahkumise võimalus puudus. Püüdisme Urmasega jääda nii viisakaks kui suutsime, aga eks meie nihelemine andis märku, et mustad lambad on karjas.

    Ma usun, et Memm jääks käiguga väga rahule. Selles majas on peidus midagi enamat kui esmapilgul paistab.

    Olen kloostrisse paaril korral veel sattunud ja tahan sinna alati tagasi minna. Ja selleks ei pea usklik olema, et nautida totaalset rahu ja vaikust.

  • Jüri

    11.10.2007 23:18:17 | Vasta

    Memm tõuseb! Sihukest Memme ei võta mingi puusaluumurd! Maitia... saan ma miskil oma lollil moel abiks olla? Igal-de-juhul parimat soovides.

Lisa kommentaar

Loading