Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Õhus on tunda kevadet

Minu vanaema, Väljaotsa Memm, ütleb ikka, et küünlamaarjapäeval (2.veebruaril) kannab vares oma pessa esimese oksarao ja talve selgroog saab murtud. Viimase paarikümne aasta jooksul on aga talve kese edasi nihkunud - detsembris veel naljalt paksu lund pole, kuid märtsi jätkub seda küll - ja nii kuulsin mina talve selgroo prõksatust tänavu alles 21.veebruaril.

Igatahes oli sel hommikul väljas pehme paitav nullilähedane ilm ja lõhnas kevade järgi. Ma ei oska kevade lõhna kirjeldada, see lihtsalt on. Nagu kevadhommiku valguski, mis on täiesti teine kui talvel. Selline veidi raske ja hämune, aga ometi väga selge.

Üksik tihane siutsus, küllap kaaslast kutsudes, ning Lilleküla katuste kohal lendas kraaksudes kaks varest.

Kevad tuleb!!!

Hiljem lisandub veel lume alt välja sulava maa pead pööritama panev lõhn, punetavad puud ja koorikust välja paisuvad pajutibud. Varakevad on mu lemmikaastaaeg.

Kommentaarid (1) -

  • Jüri

    22.02.2006 13:48:44 | Vasta

    Nüüd tuled siis sina kevadest rääkima. Kui ma hommikul filmi vaatasin, siis kah päike kõrvetas aknast juba päris kõvasti. Tahaks välja minna seda ilma nautima, aga kuna minu igapäevane liikumine on karkude tõttu hetkel tugevalt häiritud, siis olen sunnitud kodus kössitama.

Lisa kommentaar

Loading