Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Otepää ronimissein, see Eesti kõrgeim

Pühapäeva hommikul võtsime Leivoga ette sõidu Otepääle, et proovida ära sealne 33-meetrine ronimissein. Seda enam, et kunagi ühel Xdreamil olime võitnud Otepää Seikluspargi 200-kroonised kinkekaardid ja nende eest saanuks kahekesi ronida kena kaks tundi.

Kohapeal selgus pehmelt öeldes üllatav tõsiasi, et kuigi ka ronimissein kuulub seikluspargile ja on esitletud nende kodulehel, saab seikluspargi kinkekaarte kasutada ainult kõrgseiklusrajal. Väikese läbirääkimise järel olid aga kohapealsed töötajad vastutulelikud ning tunnustasid meie kaarte ka seinaronimiseks. (Loodan, et keegi nendega nüüd pahandama ei hakka, vaid pigem vaatab üle ja täiendab infot, mis kinkekaardile kirjutatud. Või veel lihtsam, muudab kohapealseid reegleid).

Sein oli aga äge. Ehkki eelmise päeva vihmasajud olid  läbi leotanud kasutatava köie, nii et ta esimestel kordadel üpris vaevaliselt jooksis, sujus ronimine suurepäraselt. Kuna negatiivi ei olnud ning nukid olid suured ja kergelt haaratavad, oli kõiki värve nukke kasutades vaat et isegi lihtsam üles jõuda kui näiteks Lasnamäe spordihalli oluliselt madalamal siseseinal.

Nii me siis proovisimegi ka erinevaid värve. Kõige lihtsam oli kollane, mida mööda jõudsin minagi ligi kolmveerandi peale. Teistel radadel läksin juba varem segavärvi peale üle, et üles välja jõuda.

Kahe tunni jooksul jõudsin mina üles ronida 6 ja Leivo 7 korda. Täna on sõrmed veidi kohmakad ja parem reielihas valus. Viimane kõlab seinaronimise kontekstis mõnevõrra ootamatult, aga põhjus on proosaline. Ühel (vist oli see rohelisel?) rajal tuli käega järgmise nukini ulatumiseks teha hoogne kükisttõus ehk siis enda ülessurumine paremal jalal. Nii see siis juhtus :)

Kommentaarid (4) -

  • Leivo

    07.07.2008 20:45:37 | Vasta

    Ja veebilehel on öeldud, et "1 tund ronimist on kindlasti liiast" ja kohapealne seikluspargi tegija kel oli pädevust meie piletid ronimisseina vastu vahetada ütles ka "no vaevalt et te 2 tundi seal ronida jäksate".
    Imelikud arvamused sealkandi inimestel. Meie ronimise aeg läks tegelikult üle kahe tunni ja lõpetasime puhtalt selle peale, et torni-tüdruk tuletas meile kellaaega meelde.
    Ma ise oleks heameelega mitu tundi veel roninud.

  • Heather

    08.07.2008 12:10:32 | Vasta

    Kaja
    ronimissein ei kuulu seikluspargile vaid ikka Tehvandi Spordikeskusele. Seikluspark lihtsalt on lihtsalt operaator.

  • Kaja

    08.07.2008 12:21:29 | Vasta

    No sellest siis see arusaamatud kinkekaartidega Smile
    Aga usun, et kui inimesel on seikluspargi kinkekaart märkega "vaata www.seikluspark.ee" ja ta sinna aadressile vaadates leiab muude atraktsioonide seast ka ronimisseina, siis tõesti ei taipa helistades üle sküsida, et kas kinkekaart ikka ronimisseinal kah kehtib Smile

  • kaur

    08.07.2008 15:26:01 | Vasta

    1 tund ronimist ongi treenimata inimese jaoks liiast. Minu esimene ronimine kestis paar minutit, pärast seda olid käed nii pehmed, et kingapaela ei saanud ka siduda.

    Aga need lihased ja kõõlused arenevad hirmus kiiresti. Pärast talvist trenni Lasnamäel võin ka päev otsa ronida - nagu hiljuti Karulas - ja ei juhtu suurt midagi.

Lisa kommentaar

Loading