Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Rindeteated köögiremondist

Kuu aega tagasi alanud köögiremont on vahepeal tänu Leivo sihikindlale tegutsemisele jõudnud läbida mitmed uued faasid. Leivo ise oskaks neist muidugi asjatundlikumalt ja õigemate nimedega kirjutada, aga tal pole selleks ehitustöö kõrvalt mahti. Ja kuna minul ikka kripeldab, et pärast ma ei mäletagi köögis ringi vaadates, mis värk ja vaev seal ilusa tulemuse taga on, siis panen vahepeal tehtud tööd ise kirja. Kogu oma (loodetavasti võluvas :) asjatundmatuses.

Põrandaaluse tühjendamine. Pörandalaudade alla oli ladestatud ehitusprahti, liiva jm aegade jooksul liivaks muutunud ollust. Kühveldasime seda kottidesse ning tassisime välja pinnasetäiteks - õnneks on just maja vastas üks tühi autode parkimiseks kasutatav plats. Kuna selle pinnas on autoratastega üles küntud ning vihmaga tekib sinna üüratu muda- ja veeala, sai nüüd neid rööpaid veidi tasandatud. Üsna mitmesaja liitriga. Huh, kui tolmune see oli! Lõpuks aga, nii uskumatu kui see alustades ka ei tundunud, tuli välja puhas tsementpõrand, mis ühtlasi on ka keldri lagi.

Põranda soojustamine. Kohe tassis Leivo selle tekkinud tühjuse täis miskeid ehituspoest ostetud graanuleid. Ise väitis, et see on pallimeri. Mina arvasin, et need on selleks, et kui need saja aasta pärast liivaks muutuvad, on ka tulevastel remontijatel ollust, mida välja tassida  :) Tegelikult muidugi soojustuse aluseks. Peale said veel paksud helesinised plaadid ja selle peale "must" põrand ehk puitmaterjalist plaadid, millele lõppjärgus saab peale pandud "päris" põrandakate.

Seintele raamistiku ehitamine. Kahele siseseinale laudadest, kahele välisseinale nelinurksetest kolme küljega metallpostidest. Nende külge kinnituvad tulevikus kipsplaadid.

Välisseinte soojustamine. Üks sein oli pühapäeval nende metallpostide tagant Paroc-villaga kaetud, teine ootamas oma järge.

Elektrijuhtmed. Eee... need on seinal. Keegi pani :) Enne olid teistsugused ja teises kohas.

Ventilatsioon. Suur jäme toru on seinas. Jälle ma ei tea, kuidas sinna sai. Ventilatsiooniasjade ostmisel oli Leivol naisassistendiks Kreete, kes pärast naerda turtsudes rääkis, kuidas ta oli püüdnud poes ventilatsioonitoru pähe kanalisatsioonitoru sokutada. Leivo ei lasknud end alt vedada, aga mina sain sellisest naislähenemisest suurepäraselt aru - toru on ju toru, no kes neil suudaks vahet teha :)

 

Kommentaarid (4) -

  • Leivo

    05.10.2009 22:20:02 | Vasta

    Kanalisatsioon:
    Läksin naabri juurde, et tema keldri kohas oma kivipõrandasse auk puurida et kanalisatsiooni toru teise kohta vedada. Naaber avas ukse ning esimene asi mis ta ütles, et "ja ne bral" Smile
    Viimaks aga saime tema "kogujamatilikku" keldrisse sisse ning sain oma toru ära panna.
    Soe-külm vesi:
    seina sisse augud ja suraki torud teise ruumi.
    Ventilatsioon:
    Alguses müürisin ühe toru korstnasse sisse ja lootsin selle seina seest viia kubuni, kuid ehitusekspert ütles kohe, et 100-ne toru on vendi jaoks ikka imetilluke. Sestap siis lõhkusin oma esialgse tsementi valatud toru lahti ja panin uue, 160-se.
    Metallkarkass:
    Oli juba akna ümbert ilusti ära tehtud, kui ehitusekspert ütles, et "need kruvid küll ei sobi, peab neetima". Täna siis kruvid välja, augud nõksa suuremaks ja needid asemele.
    Müüri ladumine:
    Ahjus järelejäänud korstna ava oli esialgu paari tellise ja makroflexiga (parim majaehitusvahend) kinni pressitud. Selle asemel sai normaalne müür laotud.

    Esialgsed seinad olid ka peaaegu otse, esines vaid sellist 5-10cm suurust kõikumist...

  • nuhk albert

    08.10.2009 09:56:54 | Vasta

    mis pallimere graanulite tegelik nimi on? Tahaks neid kott-tooli täiteks osta.

  • nuhk albert

    09.10.2009 10:34:59 | Vasta

    aga kivipall ei ole vist valge nagu praegune kott-tooli sisu ja kas selle peal istumine äkki valus pole. Olen lihtsalt kuulnud, et hirmkalli kott-tooli sisu asemel tuleb täitematerjali osta ehituspoest, aga ei tea, mida küsida.

  • Kaja

    09.10.2009 11:22:41 | Vasta

    Ma olen kuulnud (ise mitte näibud ja veel vähem järgi proovinud), et kott-tooli sisu saab täiendada sel moel, et küsid kodutehnika- või elektroonikapoest neid valgeid ümbriseid, millesse seadmed on pakitud. Need ümbrised on tehtud samadest minipallikestest, mis kott-tooli sees, ja perekonna õhtuse hoogtöö korras saavat neid kokkupressitud olekust taas pallikesteks murendada.

Lisa kommentaar

Loading