Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Sõelutud

Naistel vanuses 30-59 on võimalus osaleda emakakaelavähi varajase avastamise sõeluuringutel. Sain minagi tänavu selle kutse ja käisin end Lääne-Tallinna Keskhaiglas sõelumas.

Protseduur oli tõesti kiire ja valutu, nagu kirjas lubatud. Aga ometi saan ma praegu väga hästi aru neist naistest, kes ütlevad, et nad põhimõtteliselt ei taha sinna kontrolli minna – et äkki midagi avastataksegi ja et nad eelistavad sellest avastamisväärsest pigem mitte teada ja teadmatuses edasi elada, nii kaua kui vähegi võimalik. Loomulikult on see terve mõistuse vastane – varane avastamine on kõigi haiguste puhul paranemise edu alus –, aga kõike ei saagi alati terve mõistusega võtta.

Mina, olles käinud mulle saadetud rutiinse kutse alusel ja ilma mingite endapoolsete kaebuste või vaevusteta selles tüüpkontrollis, istun nüüd tulemusi oodates ja tunnen end väga ebakindlalt. Peaaegu et mõtlen, et parem poleks ma sinna läinudki.

Ja ma olen tavaliselt väga terve ja ratsionaalse mõistusega…

Kommentaarid (2) -

  • dfgdfgd

    16.07.2009 09:47:35 | Vasta

    Minul ükskord avastati, aga kuna avastati nii vara, siis oli ka kogu järgnev protseduur suhteliselt probleemitu ja ruttiinne. Üks käik ja ravi ja edaspidi jätkus(b) tavapärane kontroll nagu varem. Et nüüd ma ei karda enam avastamist ka Smile. Peaasi, et õigeaegselt avastatakse.

  • Kaja

    16.07.2009 10:33:25 | Vasta

    Nii hea, et Sa seda kirjutasid - ma nüüd kah kergendusega mõtlesin, et no tõesti ei tasu seda avastamist karta.

    Veider asi see inimpsüühika ikka - enne stressad end põhjuseta närvi ja siis väikese toetava sõna ja positiivse näite peale saad sellest jääle lahti Smile

Lisa kommentaar

Loading