Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Tänavu kevadel me aknaid ei pese

Igakevadine akende lahtikruvimine ja mõlema klaasi kahelt poolt pesemine jääb tänavu ära, sest tellisime korterile pakettaknad. Kuna isa on teinud mulle aastaid ajupesu puitakna eelistest, lõin kaasa Glaskeki veebruarialguse kampaanias "Puitaken plastakna hinnaga" (kas ma juba märkisin, et mulle meeldivad igasugused kampaaniad?) ja tellisin aknad ära. Nojah, paneelmaja korteris poleks muidugi olemuslikku vahet olnud ning ka plastaken oleks suurepäraselt sobinud, aga eks isa sõna peab kuulama :)

Eile said aknad paika. Kuna Glaskekist helistati kolmapäeva pärastlõunal välkküsimusega, kas saaks juba homme paigaldama tulla, polnud minul mingit võimalust oma järgmist päeva kiirkorras ümber mängida. Ja nii oli Kati see kangelane, kes terve päeva töömeeste seltsis veeetis ning pärast ka esmase koristuse tegi. Mina kraamisin-kraamisin-kraamisin õhtul ka, aga peent tsemenditolmu ja tillukesi vahtplastitükikesi on varjatumates sopikestes ilmselt veel hulgaks ajaks.

Kassi taipasime eelmisel õhtul õnneks Karini juurde pakku viia. Õnneks sellepärast, et töömehed üllatasid sellega, et KÕIK korteri aknad võeti korraga eest ära ja alles siis hakati uusi panema. Meie olime enne lihtsameelselt arutanud, et võiks ju Kistit niikaua ühes toas hoida, kuni teistes tegutsetakse ja pärast kiisu mõnda valmissaanud ruumi üle kolida... Aga viisime siiski ära ja hea oligi.

Hea ei olnud aga see, et Katil on praegu kõrvapõletik. Nii et läbituhiseva tuulega korterist kuuldes hakkasin ma tema pärast juba tõeliselt muretsema. Paistab aga, et Kati on visa hingega ja midagi hullu see töömeestega tuuletõmbuses tsillimine talle ei teinud.

Nüüd tuleb veel oodata aknapõskede viimistlejaid ja saabki hakata asju vanadele kohtadele tagasi paigutama. Seniks elab näiteks draakonipuu vannitoas.

Kommentaarid (4) -

  • Siim

    14.03.2008 10:55:22 | Vasta

    tsillimine -> jäi seoses emakeelepäevaga kohe silma - ei teagi, miks. Ju vist sellepärast, et hommikul tööle sõites kuulsin autoraadriost lõiku emakeelepäevast ja seal manitseti täna võõrkeelseid sõnu mitte kasutama. Aga Kajale jõudu ja head töömeeste ootamist soovides siinkohal oma kommentaari lõpetan.

  • Kaja

    14.03.2008 11:07:44 | Vasta

    Siin ma jään manitsejatega mõneti eriarvamusele - mulle meeldib, kui keelde tuleb uusi sõnu. Olgu siis vene, inglise või mis iganes keelest.
    Mis aga näiteks mulle üldse ei meeldi ja mida ma (ebaviisakalt) teiste kõnes parandama kipun, on see, kui keegi kasutab eestikeelset sõna valesti ja vigaselt. Ning kõik russitsismid ja anglitsismid ja muud -ismid, st teise keele grammatikale omased sõna- või lausekonstruktsioonid.
    Samas pole ma ka siin lõpuni järjekindel: näiteks teiste keelte ülekantud tähendusega väljendite otsetõlge võib olla päris vahva ("pane end minu kingadesse" vs eestipärane "pane end minu nahka")...
    Aga igal juhul - head emakeelepäeva Smile

  • Age

    14.03.2008 11:20:25 | Vasta

    Aga mis sellest uue elamise plaanist sai.....? Mainisid vist kunagi varem siin blogis, et olid sellised mõtted eelmisel aastal Smile

  • Mari-Ann

    14.03.2008 14:18:00 | Vasta

    Minu meelest see tsillimine (või peaks kirjutama tšillimine?) sobis sinna lausesse just imehästi, kuna see tuleb sõnast chill ehk jahe. Slängisõnalt tsillimine on see jaheda-nüanss ju kadunud.

Lisa kommentaar

Loading