Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Tõnis Paltsu tüngakõne

Valimised tõstavad tuure: oma ajaveebis kolme T-d (Talendid, Tehnoloogia, Tolerants) visioonina välja toov Tõnis Palts on valimisreklaamis kasutusele võtnud tehnoloogilise uuenduse: tüngakõne. See saabus täna õhtupoolikul minu kodusele lauatelefonile.

Kui tavaliselt on Yoyota vms tüngakõned stiilis "helistan seksipoest, teie kumminaine on saabunud" või "teie autot hakatakse kohe teisaldama", siis Palts palus hääletada oma erakonnakaaslase poolt.

No ei olnud liiga lahe. Mitte et need teised oleksid, aga Paltsu oma ka ei olnud. Ei sisu ega idee poolest. Sest alati jääb sellise kõne vastuvõtjale natuke tobe tunne, kui ta saab aru, et on öelnud "Tere" automaadile ja püüdnud vestlusse laskuda lindistatud tekstiga. Ja end tobedana tunda ei meeldi küll ühelegi valijale.

Ja tahaks loota, et teised erakonnad seda vahvat nippi kohe ummisjalu järele tegema ei torma ning mu telefon ei muutu valimiseelsetest tüngakõnedest punaseks. Numbrit salastada ma ka ei taha, sest mis mõte on telefonil, kui mind otsivad inimesed mu numbrit ei leia. Aga valimiseelseid lindistatud teadaandeid ka ei viitsiks väga vastu võtta.

Olgu, Palts oli esimene, talle anname andeks. Ma olen ju tolerantne inimene.

 

Kommentaarid (7) -

 • Mait

  06.10.2005 21:07:47 | Vasta

  Jeesus, kuhu poliitreklaamid juba jõudnud on.

 • Epp

  07.10.2005 6:35:50 | Vasta

  See annab mulle idee, et peaksin lähiajal oma blogis kajastama, mis kohutavaid kõnesid mina iga päev siin meerikamaal saan! Viimane nali oli, kui reibas pioneerihääl üritas meie perele eriti odavalt müüa hauaplatsi.

 • Kaja

  07.10.2005 11:04:40 | Vasta

  Üks nö poliitikale lähedalseisev isik juhtis mu tähelepanu, et tõenäoliselt polnud tegu tüngakõne, vaid häälsõnumiga. Aga nö mobiilsidele lähedalseisva isikuna võin öelda, et ka tüngakõne on olemuselt häälsõnum. Ja lauatelefonide hingeelus targem kolleeg arvas, et lauatelefoni puhul on asi lahendatud IVR sõlme abil.

  Aga sõltumata tehnilisest lahendusest oli ta ikka tüngakõne, sest ma esimesel hetkel tõesti arvasin, et Palts mulle helistab - väga ootamatu ja üllatav see küll oli, aga töiselt suhtlen ma ju igasuguste auväärsete inimestega ning uskumatu see võimalus mulle küll ei olnud. Seda, et kõne tuli millegipärast õhtul ja kodusele lauatelefonile, ei jõudnud ma toru võttes veel oma peas ära märkida ja sellest etteulatuvaid järeldusi teha.

 • Epp

  08.10.2005 1:17:17 | Vasta

  Huvitav, kuidas see kõne sinu puhul algas. Siin USAs on üks klassikaline variant see:
  "Hello, this is Jenny from XXXcompany, how are you?"
  Ja paus. Mille peale viisakas inimene ütleb automaatselt: "good".
  Ja siis läheb lindistus edasi, stiilis "good for you! And we have some even better news for you". Ja kulub veel natuke aega, enne kui märkad, et sa vahele midagi öelda ei saa ja tegu on lindistusega. Kui tahad päris inimesega rääkida, siis pead vahel näiteks mingit nuppu vajutama (midagi sellist, võid ära arvata, et ma pole neid viitsinud lõpuni kuulata).

 • kajakas

  09.10.2005 18:43:16 | Vasta

  mina ütlesin ka täna Paltsule telefonis tere. Tõeliselt loll tunne, eriti kuna olen Sinu blogist ju juba lugenud, et nii tehakse. Vastik.

 • mina

  09.10.2005 18:55:18 | Vasta

  Kuidas saaks telefoniliinile `kleepsu` nagu postkastile: `reklaamiga mitte tülitada`? Smile

Lisa kommentaar

Loading