Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Fika

Kaks päeva Rootsis õpetasid selgeks toreda rootsikeelse sõna: Fika, mis tähendab sotsialiseerumist kohvipausil. "Very swedish", nagu kommentaarideks öeldi :)

Tegelikult oli kaks väga asjalikku päeva. Mulle meeldib, kui selgelt öeldakse, mida minult oodatakse.

Aga üllatus oli Tallinna lennujaamas, kus turvakontrollist pidin lippama R-Kioskisse, et oma hambapastale ja lõhnaõlitestrile kilekott hankida. Ma ausalt öeldes olin selle kilekotijama juba unustanud, sest ammu polnud keegi selle vastu huvi tundnud. Eks nüüd Domodedovo sündmused on jälle reeglite kontrollimist meelde tuletanud.

Mitte muidugi, et ma aru saaks, kuidas mind kui potentsiaalset terroristi muudab vähem ohtlikuks see, kui ma ostan R-Kioskist nõutud kilekoti ning selle siis näpu vahel turvakontrollist läbi viin ja oma asjade juures tasku pistan. Või isegi siis, kui ma pärast turvakontrolli oma hambapasta ja lõhnatestri korralikult sinna koti sisse paneksin... Aga lennujaam on selline koht, kus pole mõtet reeglite otstarbekuse üle diskuteerida :)

Kommentaarid (4) -

  • tavaline rasvatihane

    07.02.2011 18:46:27 | Vasta

    Stanstedis annab turvatöötaja ise minigripi kui unustad midagi kohvrisse. Kontroll on alati tugevam kui Tallinnas(arusaadav ka muidugi) aga samas kuidagi inimlikum.

  • Kaja

    07.02.2011 20:45:52 | Vasta

    Jah, mu kolleeg Riho pakkuski välja äriidee: võtta Londoni lennujaamadest tasuta kilekotte ning müüa neid siis Tallinna Lennujaamas turvalindi juures. Ja müüa võiks isegi 5 senti  kallimalt kui R-Kioskis (sealne hind 35 senti). Mugavuse ja koti-kohe-kätte-saamise nimel maksaks igaüks vist see 5 senti rohkem Smile

  • kaur

    11.02.2011 17:25:33 | Vasta

    Kunagi öeldi, et kus lõpeb mõistus, algab (nõukogude) raudtee. Tehnika muutub, aga lollus jääb...

Lisa kommentaar

Loading