Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Peavalu püüab mind

Viimased kaks aastat on läinud nii hästi, et suurt migreeniatakki ei ole mul olnud. Varem tabas see mind ikka keskmiselt korra aasta jooksul.

Ent viimase kuu jooksul olen juba kolm korda tundnud peavalu hiilivat lähedust. Mulle annab sellest märku halo ja esmane tuim tuikamine vasakus meelekohas. Kui õnnestub kiiresti aspiriini süüa, saab need nähtused tagasi tõrjuda.

Viimati juhtus see eile, kui töölt koju sõitsin. Kodus toppisin end kiiresti tablette täis ja pugesin voodisse. Halo kadus, ent tuim tuikamine peas püsib tänaseni. Eelmisel kahel korral oli samasuguse skeemi järgi ebamugavat enesetunnet tervelt kolmeks päevaks.

Nüüd ma siis mõtlengi: võibolla tasuks mahasurumise püüdest loobuda ja hoog endale kallale lasta? Kas õudne lõpp või lõputu õudus - vastik migreenihoog koos kõige kaasnevaga (pool päeva siruli, oksendamine jm toredused) või kolm päeva väiksemat-vaiksemat kannatamist...?

Kommentaarid (5) -

  • Gea

    03.06.2010 13:29:02 | Vasta

    eiei, õige on ikka kohe hoog maha suruda ja mitte hulluks lasta. muide, ka see hull hoog võib kesta päevi. Ma olen ikka 2 ööpäeva raudselt rivist väljas (koos halo, oksendamise, üliterava valu, tasakaaluhäirete ja kõige muuga), siis kolmas päev on selline, kus valutab, aga suudan tegutseda ja neljandal veel tuikab (kõik need 4 päeva tuleb iga 4 tunni tagant ibumaxi manustada, mu vaene magu!). Ja see saab alguse sellest, kui ma KOHE migreenitunde saabudes rohtu ei saa. pool tundi venitamist maksab kurjalt kätte.

    soovitan aspiriini asemel ibumaxi või solphadeini võtta, mõjub paremini ja ehk ei jää siis mitmeks päevaks kiusama.

  • Marii

    03.06.2010 13:36:33 | Vasta

    Kaja, kas sulle seoses migreenidega südameuuring on tehtud? Nimelt on avastatud, et sellisel auraga migreenil võib olla seos sulgumata ovaalmulguga (foramen ovale). See võib põhjustada mikrotrombe ajus. Muul viisil ei pruugi üldse aru saada, et selline eripära on. Kui ma paar nädalat tagasi ITK-s praktikal käisin, siis seal just räägiti, et nad tegelevad sellelaadse diagnostikaga.

    Kui  aspiriin (mis mõjub verevedeldajana) sinu valu ennetamiseks mõjub, siis äkki ongi põhjus hoopis südames.

  • Kaja

    04.06.2010 13:27:30 | Vasta

    Marii: Ma olen ilmselt keskmine tavaline inimene, kes uuringutel käinud ei ole, ei südame ega muuga. Ja no kui osutukski olema see sulgumatu ovaalmulk - ilmselt tuleks siis lihtsalt selle teadmisega edasi elada, vaevalt et pidevas rahahädas haigekassa sellise mitteakuutse probleemi ravi rahastaks. Ja ega ise kah taha mingile opile minna, kui muidu hakkama saab Smile

    Gea: Minul on siis tõesti vedanud veel, minu haigushood on umbes poolepäevased...

    Aga hea uudis on see, et eile hilisõhtul ärgates (läksin jälle varakult voodisse) oli peavalu kadunud. Ja täna on ka - ehk nii jääbki Smile

  • Leivo

    05.06.2010 21:15:55 | Vasta

    See kõlab nagu kosmos, vihmavarjudega.

  • unblock drains

    20.11.2010 11:45:34 | Vasta

    From the statements and discussion on  Peavalu püüab mind you might need to do a sewcon item.  There are a couple of points outstanding from my most recent perusal. An article a day keeps the commentaries arriving.

Lisa kommentaar

Loading