Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Rööpapõrgu

Sulailmad on toonud tänavusel lumerohkel talvel uue häda. Kuna vähemalt Kristiines majade vahelt ja väikestelt tänavatelt lund praktiliselt ära ei veetud, sõitsid autod ja tallasid jalakäijad selle tihkeks kilbiks. Sula ajal nühkisid aga autorattad kilbi sisse kaks asfaldini ulatuvat rööbast - ja kuna muu kilp sugugi samas tempos ei sulanud, on nüüd mitmel pool autoga sõitmiseks paras põrgu. Madalama põhjaga autod kraabivad meiegi maja juures põhjaga jääd.

Mul on suhteliselt kõrge auto, nii et rööbastes saaks veel sõita, aga kuidas üle nende rööbaste parkida? Kui kord seal sees oled, siis nii naljalt enam välja ei saa: ratas lihtsalt ei vea autot üles ning sõiduk viskleb heitunult edasitagasi. Kuna ümberringi pargivad teised autod, pole ka erilist julgust suurema hooga proovida.

Minupoolses majaotsas on olnud küllalt hoolsad inimesed ning jääkilpi suhteliselt madalaks lihvinud. Aga ikkagi kipub üle rööbaste keerates pamperinurk vastu jääd mürtsatama, kui esiratas rööpasse vajub. Kui õnnestub rööpad enamvähem diagonaalis läbida, pole hullu, aga alati pole ruumi ja parkimiseks tuleb keerata rööbastega risti.

Täna õhtul veetsin tund aega oma Fiskarsi labidaga jääd lõhkudes - täna oli ta soojast ilmast pehme ning oma viis sentimeetrit sai jää kahe autokoha juurest madalamaks. Selg ja õlad on igatahes  sama väsinud kui venttist :) Seda enam, et vahelduseks sai aidatud välja lükata majanaabri autot, mis rööbastega risti keeranuna vedavate ratastega sügavale rööpasse vajununa sinna lootusetult kinni jäi.

Ma olen peaaegu juba nii kaugele viidud, et hakkan linnavalitsusse pöördumist kirjutama. Kurat, valimised on ukse ees - miks pole veel kangidega poliitikuid linnamaal  majade vahel jääd lõhkumas? Või olgu, kui lõhkuda ei jaksa, andku vähemalt kangidki!

Kommentaarid (6) -

  • laborihiir@

    08.02.2011 22:32:14 | Vasta

    Ehituspoes pakutakse lisaks harilikule kangile päris mõnusat jäälõhkumise riistapuud - väljanägemiselt nagu poolik stoppmärk puidust varre otsas.
    Loobusin linnaosaviletsusse kaebekirja kirjutamisest ilusamate käsivarrelihaste nimel.

  • nuhk albert

    08.02.2011 22:51:41 | Vasta

    see sissekanne tuletas meelde kivirähu ühte vana lugu Ministrid raiuvad jääd, kus valitsus saadeti merele jääteed tegema. Välisminister Ojuland tiirutas niisama ja toonane justiitsminister Rask kirus endamisi, et seda tööd peaks tegema majandusminister Liina Tõnisson, sest tänavatel rajuvad ka ju koristajamutid jääd.

  • Fre

    09.02.2011 11:31:05 | Vasta

    No hästi pole tegelikult kunagi Wink, eriti Eestis. Nõmme kandis on nüüd hakatud rööpaid ära freesima, mis on iseenesest väga tänuväärne töö, kui mitte arvestada sellega, et kõik hoolsate majaelanike lumevallidesse kraabitud parkimiskohad ja väravatest sissesõidud asuvad nüüd jõhkra trepiastme võrra kõrgemal. Ise labida, jääraua vm-ga tegutsedes ei suuda iial jääd sama madalaks kraapida.

  • Kaur

    11.02.2011 17:23:48 | Vasta

    Lihtsam oleks rööpad betooni täis valada!

  • Kaja

    12.02.2011 12:05:21 | Vasta

    Kaur, ma nii karmiks ei läheks, aga praeguste ilmade juures mõtlen täitsa tõsiselt vee peale Smile

  • Kaja

    18.02.2011 19:46:53 | Vasta

    Ja uskumatu, aga tõsi - paar päeva tagasi oli majauksel teade, et palutakse autod maja eest ära viia toimub lumekoristus. Tegelikult käis majaesise üle teehöövel, rööpad on nüüd maha lihvitud!

Lisa kommentaar

Loading